søndag 23. mars 2008

Påsketur 2008

Påsketur til danskene!

Vi fikk lyst på en liten påsketur i år - og siden fjell og skitur ikke var et alternativ valgte vi altså nabolandet i sør.
Valget falt på en kro ikke langt fra Ålborg - Hjallerup Kro. Hjallerup var en søt liten landsby med sin bensinstasjon, kolonial, bokhandel og andre nødvendige fasiliteter. Og selvfølgelig - som ethvert lite danske tettsed har - Bageren! Det forundra meg - for hvert lille sted vi kjørte forbi - alle steder var det et "lille bageri"!

Her er det første vi var innom - i Taars - hylle på hylle med forskjellige småkaker og sjokoladesnask:

Derfra bar turen nedover til Hjallerup. Været var ikke det helt store så vi fant fort ut at en innendørs-aktivitet var å foretrekke. Ikke langt unna befant Voergaar Slot seg - et herskaplig flott slott med mye gull og glitter inne! Sier mer om det en annen dag.

Neste dag var været noe bedre...men det blåste noe skikkelig! Og med ca 0 grader er det suuurt!

Nok en dag hvor man burde befinne seg inne altså. Turen gikk så til Nordsømuseet i Hirtshals - en stor og flott utstilling med alle slags kryp som befinner seg i havet rundt Nordjylland.

Her falt jeg litt for disse 2 - herr og fru Grinebiter.

Vi tok og en tur til Ålborg - været var litt bedre på ettermiddagen. Men å gå ute var nok litt i drøyeste laget...brrrr!! Så den tusleturen brakte oss raskt tilbake til bilen, men vi kjørte litt rundt så fikk vi nå sett litt likevel.

På våre små bilturer valgte vi å kjøre utenom motorveier - for å få sett litt av disse koslige småstedene danskene har å by på.

Alt i alt en koslig liten dansketur - men kaldt!

Ingen kommentarer: