fredag 23. mai 2008

Tog – tog –eller kanskje buss?

Jeg dro av sted med godt mot i dag til jernbanestasjonen i Drammen for å ta toget inn til Oslo på jobb. Jeg fikk litt bange anelser i bilen til Drammen – nyhetene fortalte meg at det var full stans i Oslotunellen!! Altså – tunellen mellom Nationaltheateret og Oslo Sentralbanestasjon.

Nuvel – jeg hadde vel ikkeno annet valg enn å dra innover og håpe det beste.
Da jeg kom til stasjonen i Drammen skjønte jeg alvoret – det sto vel over 100 personer på utsiden av stasjonen – og hva ventet de på tru? Hmmm…

Joda – intet tog i sikte så det var bare å stille seg i køen – busskøen. Vente på at det kanskje kom en buss. NSB sendte folk med taxi inn til Oslo og, men den køen var laaang…og ingen taxi i sikte. Så jeg sto stille i busskøen min. Det kom omsider en buss – men den ble selvfølgelig full på en liten svupp – uten plass til lille meg…

Så sto vi der da og ventet og ventet og ventet…på buss som ikke kom…

Inntil høyttalermannen på stasjonen ropte opp at det sto et lokaltog på spor 3! Full panikk! Her var det bare om å gjøre å komme seg med! Og jammen var det ikke plass til lille meg.

Da fikk jeg i hvert fall sitte! Vi hadde vel 2 stopp INNI Askertunellen – problemer med noen sporvekslere… Virker som Jernbaneverket har en jobb å gjøre med det tilårskomne spornettet sitt…stadig feil på sporvekslere og signalanlegg og diverse.

Jaja…da går ferden videre innover og jeg kom meg jo på jobb i dag og, om noe forsinka – men ikke så ille som jeg frykta da jeg kom til stasjonen i Drammen.

Bildet viser spor tomt for tog...

Men det skal også sies - det er ikke ofte mine tog er forsinka, men det merkes veldig når de er det. Jeg har nå pendla til Oslo med tog i drøyt 3 år og kan vel telle på en hånd antall store forsinkelser på mine tog.

Håper alle har en god dag!

Ingen kommentarer: