torsdag 18. september 2008

DIS-møte med emigrasjon som tema

Da er høstens 2. medlemsmøte denne høsten i gang. Denne gang i Vestfold selvfølgelig.

Først ute var Willy som refererte fra de svenske slektsforskerdagene i Sverige - Malmø var stedet denne gang. Da han startet sin powerpoint-presentasjon - satt jeg litt svett her, for jeg visste han hadde noen litt uheldige bilder av meg...puh Men det gikk bra det og.


Så tok John ordet og viste oss en flott presentasjon med tema Emigrasjon - hvordan reiste de - hvem reiste - hvordan ble det da de kom over. Presentasjonen Utvandrerliv var utlånt av Norsk Utvandrermuseum for anledningen. Jeg tok et bilde av startbildet - et litt dårlig bilde, men legger det likevel her.


Da ble det annonsert kaffepause med litt å bite i, og da går alltid praten lett og ledig. Den sosiale biten er ikke minst viktig på disse møtene. Og med 29 fremmøtte så blir det en passe stor gjeng for å få prata med de fleste.

Etter pausen var det SOAS Torill sin tur. Hennes foredrag "DIS-Norge nå og veien videre" er nå i gang - og alle lytter og følger med. Veldig bra med at folk sentralt kommer på disse møtene og snakker forening. Dette er nok ting som det menige medlem ikke tenker så mye på.

Her ser vi damen i aksjon - foran konsentrerte tilhørere

2 kommentarer:

SusannS sa...

Jag hoppas att jag inte dök upp på någon av bilderna som Willy visade.
Det var nog tur att jag var långt från DIS Vestfolds möte ikväll. :)

Liv Ofsdal sa...

hehe Susann - ingen fula kort på deg. ;) Det var så fine bilder så