mandag 28. april 2008

Nybegynnerkurs dag 3

Da er vi igang med nybegynnerkurs dag nr 3.
Dagens tema var:

Arkivene og Kildene
Hva finnes i arkivene?

System i sysakene
Registrering i slektsprogram

Det var Lailas tur i dag, med innspill fra Torill og meg.

På bildet ser du gjengen på dette kurset - nybegynner kurs nr 2 i år.

søndag 27. april 2008

Bakrommets påpasser!

Da er årets Landsmøte over

Siden det er kommentert på flere andre steder henviser jeg bare til Torills lederblogg og Lailas blogg samt nyhetssiden til DIS-Norge.

Jeg syns at dette Landsmøtet ble bra - ingen store ting som ikke var planlagt og det hele gikk som smurt. Og det er jeg kjempeglad for siden jeg har jobba mye med dette de siste ukene!
Landsmøtesakene ble også gjennomgått på en bra måte med Tone og Per Steinar som møteledere. En oppgave de gjorde på en utmerket måte!

Lørdag kveld hadde vi festmiddag med diverse utmerkelser og priser og jeg må jo vise fram den jeg fikk også. Vi var 3 som fikk samme diplom m. gavekort. Foruten meg fikk LivS og Laila også. Vi 3 har vel en ganske lang fartstid som OP (Operatør) på DISchat så det var begrunnelsen for at dette tilfalt oss. Vi har vel egentlig "bodd" på chatten de siste åra - vårt annet hjem ;)

"Frivillighet og dugnad" var et gjennomgangstema på dette Landsmøtet så derfor fant vår eminente leder Torill ut at noen skulle få en oppmerksomhet. Det står mer om hvem som fikk her.

Veldig overraskende og hyggelig!

Trur nesten jeg må utsmykke kontorplassen min med dette innrammede diplomet - for her i hulen min er det dårlig med ledig veggplass.

lørdag 26. april 2008

Landsmøte 2008


Da er vi snart klare - for å ta imot hordene fra hele landet.
I går hadde vi styremøte - i dag og imorgen er det Landsmøte som gjelder.

Det kommer folk fra alle landets fylker - tillitsvalgte fra alle lokallagene. Det er alltid artig å treffe folk man ellers i året har endel digital kontakt med.

Velkommen folkens - så håper jeg det blir noen fruktbare diskusjoner av sakene.

Da er det snart ned til frokost, så kommer det vel folk etterhvert tenker jeg.

tirsdag 22. april 2008

Et skritt lenger!


Da er kontorgardiner innkjøpt, sydd, strøket og hengt opp (for de som er interressert...hehe)

Mer og mer kommer på plass selvom jeg syns enkelte ting går treeeegt her.
Feks å male ferdig noen skarve vinduskarmer...det er visst vrient å få til (vaktmester har lova) Så hvis du vil - så....

Vi fant og ut at persienner er nødvendig på kjøkkenet - merker sola inn av vinduene no veldig nå! Og det er jo en dårlig kombinasjon med PC-skjermer.

Nybegynnerkurs 2 godt igang!

Da er vi igang med det andre nybegynnerkurset dette halvåret. Dette kurset som jeg har sammen med Laila og Torill. Artig å få være meg på dette syns jeg og ikke minst bli kjent med medlemmene "face to face". Artig også å se hvor ulike en gjeng med deltagere kan være - sist var det mer folk som hadde vært medlemmer lenge og holdt på en stund. Noen hadde lagt forskinga ligge litt - men alle var de rimelig ferske på databiten og spesielt på å bruke Internettet til hjelp.
Men - de var veldig spørrelystne og det hagla med spørsmål.

Denne gangen er de fleste ganske ferske DIS-medlemmer. De færreste har slektsprogram og nett-tjenestene til DIS-Norge og andre baser er de mer ukjente med. Dette er nok en gjeng som suger til seg den informasjonen som kommer - her kommer det ikke så mye spørsmål.

Sist gang så presenterte jeg bl.a. DISchat - og artig er det at Giske nå stadig er innom! Hun har fått endel hjelp og, så hun har nok sett at dette er en både artig og nyttig form for kommunikasjon.

I går presenterte Torill DIS-Norges web-ressurser og andre ressurser på nettet.
Laila tok for seg FamilySearch og jeg gikk igjenom Slektsforums mange muligheter.
Artig er dette - selvom dagene mine blir veldig lange.
I går var jeg vel i lokalene våre i Lakkegt i bortimot 12 timer før jeg føyk avgårde til toget mitt.

søndag 20. april 2008

Nina på besøk!!


Da er Nina på besøk hos gamlingene i helga. Hun syns nok det er mye kosligere å komme hit til Holmestrand nå som hun bor i Oslo - enn da hun bodde rett i nærheten her.

Hilse på pusen sin er nok et av hennes høydepunkter - hun valgte å la den bli igjen her på landet hvor den er vokst opp framfor å ta den med til storbyen. Men hun savner den nok fært da...

Den vesentlige grunnen (for meg ihvertfall) til at hun kom en tur var at jeg hadde gitt henne et oppdrag. Men det sier jeg mer om litt seinere ;)

Vi syns selvfølgelig det er veldig koselig at hun er her og hun syns nok det er veldig deilig å bli varta opp litt...hehe. Få skifta dekk på bilen sin, vaska litt klær, få ferdigkjøpt middag osv osv

Kjempeflott vær er det i helga og - så gubben er i full sving med å klargjøre utemøbler og grill for sommersesongen! Så i dag invier vi grillen for sommern. Spørs om vi ikke griller ute og spiser inne - men deilig likevel!

torsdag 17. april 2008

Svenskeinnvandring som tema på møte


Dagens møte på Stokke Bygdetun handlet om svenskeinnvandringen til Østfold.
Vi fikk besøk av Anne Marie Sandhaug (leder i DIS-Østfold) og Odd Marthinsen fra Østfold historielag og DIS-Østfold som har jobbet med et registreringsprosjekt med denne innvandringen.

Basen ble i 2004 lagt ut i Digitalarkivet etter mye fram og tilbake. Ikke alle i historielaget var like villige til å dele denne basen, men de fant etterhvert ut at dette ville de dele med alle oss andre (heldigvis).

Planen var å gi de registrerte dataene ut i hefter - et hefte for hvert sogn i Østfold. Det ble kun utgitt et hefte - fra Borge og Torsnes, som bildet viser.

Tydeligvis et populert tema for her måtte flere stoler finnes fram! En rask opptelling viste over 40 personer.

Årets første vårtegn!


Da er årets første vårtegn kommet - ihvertfall her hos meg!

Flere utsprugne hvitveiser på tomta vår i dag!
Og masse knopper.

Nå virker det som om våren har tatt tak her i Vestfold - håper vi får mange deilige vårdager framover!

Jeg har vel et blomsterbed jeg skulle gjort noe med tenker jeg - får vel prøve å få rydda vekk vissent løv og gamle kvister til helga...trur eg...

tirsdag 15. april 2008

Slektsdag på Jessheim


Da ble det tur til Jessheim igjen - dette er vel 3. eller kanskje 4. gangen for min del. Biblioteket her har en flott avdeling for lokalhistorie - og det er her det skjer! Folk som er interessert i slektsforsking har blitt oppfordret til å ta en tur. Vi sitter her flere stykker klare til å hjelpe folk i gang eller hjelpe til med slektsnøtter. Så får vi se hva vi får til.

Moro er det ihvertfall å kunne hjelpe folk med dette som vi syns er så gøy!

Her er Anne-Lise og jeg i full sving med å hjelpe folk.

søndag 13. april 2008

Enda flere DIS-bloggere - og andre bloggere

Det sprer om seg - dette med DIS-blogging
Det har kommet flere utgaver på banen i det siste.

For eksempel denne fra John - DIS-sjefen i Vestfold. Han blogger vel ikke med så mye tekst - men har lagt ut masse flotte bilder ihvertfall. Flott John!!

Så har vi en i nord - Bjørn-Tore som mener seg presset til å sette i gang ;) hehe
Han var ikke så vanskelig og "presse" egentlig - et par kommentarer på DISchat så var han i gang!

Så fikk jeg et tips i går fra en kollega som jeg jobber sammen med på biblioteket i Holmestrand.
Hun går på kurset "23 ting", som er et samarbeid mellom fylkesbibliotekene i Østfold, Vestfold og Buskerud.
Dette er et e-læringsprogram som bygget på Learning 2.0

Jeg ser de er innom kjente ting for oss i DIS-Norge og:
Web 2.0 (som sto omtalt i Slekt og Data 4/2007)
Podcasting (Slektspodcast)
Wiki (Slektswiki)

Artig var det ihvertfall å se at bibliotekjenter jeg jobber med og har jobba med med dette kurset har lagd sine egne blogger!

fredag 11. april 2008

SFH - hva er nå det?



Slektsforskernes Hus!
Ja da er det avgjort - navnet på DIS-Norge, NSF (Norsk Slektshistorisk Forening) og DIS-Oslo/Akershus sitt fellesskap!
Nemlig - Slektsforskernes Hus eller kortere sagt: SFH.
Dette begrepet er det bare å lære seg....


Vi fant ut at vi måtte ha et felles navn på dette stedet hvor vi flytta inn høsten 2007.

Det ble derfor utlyst en konkurranse i foreningene våre og det valgte navnet ble foreslått av 1 fra hver forening; Carsten fra NSF og Laila fra DIS-Norge.

Dette er et sted både hvor de administrative kontorer til NSF og DIS-Norge holder hus, et flott lokalhistorisk bibliotek pluss et kurs- og møterom. Samt at man kan ha kurs/møte på kjøkkenet for litt mindre grupper. Det er (for de som ikke måtte vite det) min arbeidsplass - og jeg syns dette fungerer bedre enn på det forrige stedet vi var - i Ullevålsveien.
Lokalene er mye bedre, samarbeidet er også mye bedre.

Kursrommet er allerede utprøvd flere ganger - og det funker bra! Det mangler riktignok litt bedre teknisk utstyr og møblering - men det kommer nok etterhvert.

I dag har jeg hatt flere besøk, blandt annet Laila og Torill som hadde møter på hver sin kant pluss at vi 3 fikk tatt en felles lunsj. Koselig med besøk! Og mat må man jo ha ;)
Innimellom mat og møter så satt de 2 med hobbyen sin (heldiggriser) mens jeg gjorde så godt jeg kunne fra kontorpulten min ;) Jobba altså. Jeg fikk egentlig gjort mer i dag enn jeg trudde på forhånd - innimellom gledeshyl fra de 2 andre når de fikk knekt litt slektsnøtter. Jeg vet jo akkurat hvordan den følelsen er egentlig...hehe. Det må nok selvoppleves ;)

Så de som måtte lese dette som IKKE er slektsforskere trur sikkert vi er helt sprø - og det er vi nok ...

tirsdag 8. april 2008

Anetavle som veggpryd!

Ja noen bedre veggpryd finnes vel knapt for en slektsforsker?

Jeg jobber for tiden med en prydtavle som det er plass til 5 generasjoner på.
Etter å ha forsket fram slekt i flere år er 5 generasjoner rundt et overkommerlig mål. Så på denne tavla blir alle felter utfylt - om ikke alle med alle opplysninger. På noen har jeg kun navn.
Men likevel - en flott måte å få ned på papiret det jeg har jobbet med over flere år!

Denne prydtavla kjøpte jeg av NSF (Norsk Slektshistorisk Forening) som selger 2 ulike prydtavler, denne jeg kjøpe har plass til 5 generasjoner, så har de en større med plass til 7 generasjoner.

Jeg har fått Nina til å fylle den ut - greit å skjønne hva det står og ;)

Det er virkelig artig å se resultat av all jobben jeg har gjort så jeg gleder meg til å se den ferdig!

Nå jobber jeg med en kladd - det er endel jobb det og. Jeg prøver å se litt etter data jeg enda ikke har funnet - men det er nok "nøttene" som står igjen skjønner jeg.

mandag 7. april 2008

Ny DIS-blogger!

I dag fikk jeg tips om at Willy fra DIS-Vestfold også er en "blogger".
Ser ut som han har holdt på en stund - men jeg fikk vite det først i dag.

Grattis Willy - masse flotte bilder fra de etterhvert utallige reisene dine!

Snakk om reisegal fyr!...hehe

lørdag 5. april 2008

Endelig helg!

...etter en pesete dag på kontoret i går, avbrutt av et hyggelig besøk.

Peset...

På kontoret i går satt jeg i timevis å svarte på mailer...Sier ikkeno mer om det her nå men det blir lite variasjon i arbeidet - det er sikkert!

Besøket
Så ble jeg varsla på DISchat om at jeg skulle få besøk. Da var det bare å sette igang traktern! Laila kom nedom en tur - veldig hyggelig å sees igjen! Hun har nettopp kommet hjem fra påskeferie i Florida. Selvom vi daglig chattes når hun er der så er det hyggelig å sees og syns jeg. Iallefall - hun hadde med seg litt til meg.
  • 3 topper som hun hadde kjøpt (på bestilling...hehe)
  • Pluss litt album-pynt fra Florida.
Hun vet at jeg jobber med å få ferdig albumene mine fra vår Floridaferie i påsken i fjor så dette var helt ypperlig! Da skal jeg nok se å få ferdig disse 3 albumene jeg har lagd istand fra vår påskeferie 2007 "over there".

Litt vær...
Jeg er egentlig ikke så opptatt av været - tar det mer som det kommer. Men når vi skriver April og det akkurat har blitt bart etter forrige snøfall og våren har gjort sitt inntog så var det ikke mye stas å se ut av vinduet i dag :( Æsj!!

Men - da får jeg nok en unnskylding for å sitte i hulen min da!...hehe Her er det alltid nok å gjøre så fritidsproblemer vet jeg ikke hva er!

Så skal jeg bare nyte denne frihelgen - de 3 neste helgene blir ikke fullt så avslappende er jeg redd...

Vil tipse om lederbloggen til Torill i går som har link til bilder fra alle gatene i Oslo!! Artig å se for en Oslo-patriot som meg ;) Fant gata jeg vokste opp i og!

tirsdag 1. april 2008

Gardiner - endelig!

Da har jeg endelig fått ordna noe jeg har tenkt på lenge - nemlig gardiner til DIS-kontoret!

Etter mye fram og tilbake fant jeg ut at det enkleste var å finne et sted her i Holmestrand å se etter gardiner. I Oslo er jeg langt unna slike butikker - og uten bil hadde det blitt en halv dagsjobb ellerno. Det hadde det kanskje blitt med bil og når jeg tenker meg om...
Iallefall - jeg kjøper heller her i nærheten. Jeg fant i tillegg ut at gubben får prosenter der jeg handla - og det gjør jo ingenting...hehe

Så må jeg få Tove til å legge de opp da...men det har hun halvveis lova så det regner jeg som bankers. Hun er ikke bare kjempeflink til å sy - men har og sin egen Helsekjeller hvor hun driver med mye forskjellig alternativ behandling. Kan anbefales!

Da er det vel egentlig vaktmestern vi venter mest på i Lakkegt nå - han har lova å oppbevare en dør for oss pluss å male ferdig noen vinduskarmer og en dørkarm. Bare han har gjort tingene sine og jeg har fått hengt opp gardiner er det vesentlige av de store tingene ferdig. Egentlig på tide da - siden vi flytta inn for et halvt år siden...