lørdag 28. juni 2008

Herlige tider!

Vi skulle vel egentlig vært på bøljan blå i dag, men den gang ei...
Det var nå sånn at jeg hadde lørdagsvakt på biblioteket i dag så da måtte vi hoppe over årets båttur med Enga-folk i Oslofjorden.

Vi har vært med på denne båtturen de siste årene, en virkelig koslig affære med reker og dertil hørende forfriskninger.

Så istedenfor båttur har vi kost oss på verandaen i deilig sol med krabbe til meg, reker til gubben - og det som ellers hører til.
Dvs - reker og reker - det hadde nok forvilla seg et annet krapyl i rekegryta denne gang - et krepselignende krapyl (se bildet).

Kanskje noen havkrapylkjennere kan identifisere dette vesenet?
Vanligvis har jo ikke kreps så lange klør trudde jeg?

søndag 22. juni 2008

Og hva gjør man ikke...


...når man er en ihuga jeger og ser noe som rører seg høyt oppe i naboens tre.

Jo - man fyker etter selvfølgelig!!

Rina er foreløpig ikke så høyt til værs, noe hun har vært før - i akkurat samme tre. Da var det den lille kattungen Rina som ble jakta på - av naboens katt! Min lille kattepus satt da høøøøyt oppe og sutra mens naboens katt satt og passa på ved foten av treet.

Staaaakkaaaars!!

Men nå er det visst andre som er byttet :( Ved nærmere øyensyn tror vi det er et ekorn som er byttet denne gangen... Noe lite og brunt er observert høyt der oppe...

Jaja - katter er og blir lystmordere...puh...
Men den er søt og kosete da!!

lørdag 21. juni 2008

Sommerfesten...

...med biblioteket i går ble som alltid en veldig koselig sammenkomst.

Foruten vi som jobber der nå blir Inger alltid bedt, pensjonisten vår. Hun var vel nesten som endel av inventaret å regne da hun sluttet etter 30 års fartstid! Vi lurte veldig på hvordan det skulle gå når hun sluttet og tok med seg solide kunnskaper om hva hyllene inneholdt.

Nuvel - gårsdagens meny besto av reker med diverse kjempedigge tilbehør pluss noen herlige kaker til dessert. Og til slutt kom jammen Wenche med fruktfat gitt.

Må bare vise et kakebilde - dette var midt i blinken for meg som virkelig elsker jordbær!!

På biblioteket er vi nesten bare jenter - men sjefen er jo mann da ;)

Med dette ønsker jeg en riktig god sommer til Kari, Gunvor, Marit, Tone, Wenche, Oxana, Inger, - og Richard!!

torsdag 19. juni 2008

Det sommerfestes og avsluttes...

Den siste tida nå har vært preget av mye jobbing, og da blir det lite blogging...

Dette er jo tiden for alle slags sommeravslutninger i mange former. Før i tida dreide det seg om ungenes avslutninger på både skole og aktiviteter, men det tok slutt for flere år siden.
Så nå er tidene annerledes, så også avslutninger...

Jeg tenker mest på gårdsdagens sommerfest som befant seg på sykehjemmet der min mor bor. En årlig begivenhet der før ferietiden setter inn er sommerfesten med rømmegrøt og kaker og kaffe. Med en pianospillende kar sånn at vi hadde litt musikkstøtte til allsangen.
Gårdsdagen ble absolutt en hyggelig begivenhet som beboerne der setter stor pris på! Det kan man se på ansiktsuttrykk rundt bordet. Beboerne her er demente i alle faser, så det å uttrykke seg med ord er svært så forskjellig. Men ihvertfall - en veldig hyggelig sommerfest!

I morgen skal jeg på en helt annen sommerfest - jentefest med 1 mann tilstede. Han får lov å komme så det er helt OK...hehe. Det hele dreier seg om avslutning på biblioteket jeg jobber, og der er det jo mest jenter. Bortsett fra sjefen da, som er mann ;)
Så - jeg kommer jeg, folkens!

Lørdag er det nok en festlig anledning - 60-årsdagen til Turid!

Hun har bedt oss alle på båttur - fra Tønsberg. Så da møter vi opp på gården (Myhre) der hun og Jan bor og kjører sammen i buss sørover.
Båten vi skal ut med er M/S Klipperfjord og holder til i Tønsberg.

Gleder meg Turid!!

søndag 15. juni 2008

Tante Sol

Tante Sol ja - egentlig heter hun Solveig men det blir lissom Sol da.
Og egentlig er hun ikke min tante, men min grandtante (søster til farmor Asta).

Hun vokste opp i Etterstadgata 8 på Vålerenga i Oslo som yngst av 9 søsken. Faren var låsesmed Edvard Gunerius Olsen fra Oslo og moren var Anne Petrea Poulsdatter fra Langesund i Telemark.

Oppveksten bar nok preg av trange kår og endel fyll og bråk så Solveig bestemte seg tidlig for å prøve å finne lykken i Amerika.

På bildet ser du de alle sammen med sin mor, untatt de 2 som emigrerte; Solveig og den eldste, Gudrun.

Bakerst: Milla-Alf-Erling-Emma.
Foran: Gulborg-Asta (min farmor)-Anna (min oldemor)-Netta.

Sol's tante Amalie dro over i 1906 og stiftet familie der borte. Det var dit tante Sol dro - og der fant hun også sin utkårede, Borgar. Hun dro over til USA i 1923 - kun 16 år gammel.

Solveig og Borgar fikk 2 barn, Doris og Roland. Datteren døde desverre så altfor tidlig, 57 år gammel, men sønnen Borgar har jeg endel kontakt med.

Tante Solveig lever fortsatt i beste velgående tatt alderen i betrakting - hun blir 101 år gammel i august 2008! Hun bor i dag på et sykehjem i New Jersey og beveger seg rundt med rullatoren sin. Så elsker hun det norske, forteller stadig om sin norske bakgrunn og traller på gamle norske sanger (syns jeg ser henne ;) )

Jeg tar med et bilde til der vi ser fra Tante Sol's første besøk i gamlelandet. Her skulle de nok på biltur - sjekk den bilen a! Eller kanskje de bare lot seg avbilde i denne staselige bilen.

Dette var nok store saker - å få besøk fra Amerika! Så her måtte det gjøres litt stas på med flott bil.

Hun var også Vålerengapatriot på sin hals! Ja ikke fotballpatriot da men hun har alltid husket bydelen der hun vokste opp.

Underteksten på bildet er skrevet av min farmor Asta.

onsdag 11. juni 2008

Travle tider gitt

De siste dagene nå har vært noe travle...

Mandag var det kontormøte etter jobb som Torill har beskrevet på sin lederblogg.

Tirsdag ble jeg bedt med på middag med DIS-OA sitt styre, en siste samling før sommern med dertil hørende middag. Stedet var Smia som ligger på Vålerenga - et flott sted for en gourmet-middag! Anbefales! Så etter full dag på kontoret ble det å finne 37-bussen østover.

I dag onsdag har jeg for det meste bare slappa av, det trengtes kjente jeg.
Men - en tur på byen ble det visst i dag og... Da snakker jeg Holmestrand og Kulturfestivalen som varer ut uka med masse flotte arrangementer.

I dag var planen en forestilling med komikerstandups Bye og Rønning - skikkelig artig show!

Nina kjenner en av de som er med som musikere for denne duoen og hadde fått en gratisbilett, så hun lurte på om ikke vi ville være med. Jeg har vel egentlig aldri sett dem så mye, disse 2 komikerne - men hadde jo hørt om dem. Så da Nina hadde lyst å ha med seg gamlinger på byn så takket vi selvfølgelig ja :)

Jeg måtte jo ta et bilde i dag også - denne gangen av skøyta "Liv" som bor her i byen. Hva denne båten blir brukt til vet jeg ikke helt, men den har vært å se så lenge jeg har bodd her ihvertfall.

Så nå sitter jeg og koser meg med Ninas gitarspill i bakgrunnen!

lørdag 7. juni 2008

Den varmeste helga hittil i år...

...har jeg for det meste tilbrakt på jobb - innadørs... Det har vært styremøte i DIS-Norge, det første etter valg av nytt styre. Torills lederblogg sier mer om møtet.

Hjem til festival!
Så bar det hjemover med toget mitt. I Holmestrand arrangeres det hvert år en kulturfestival som går over 1 1/2 uke. Da kan vi få med oss Konserter, Utstillinger - og ikke minst Festivalkroa!
Er det først noe som skjer i denne byen må man jo få det med seg! Resten av året er nemlig denne byen nærmest død når det gjelder kultur og uteliv. Så det blir vel en smule intenst det hele, men sånn er det bare...
Under festivalen er "alle" ute, både ungdommer, voksne, de litt godt voksne og de veldig godt voksne ;) Er litt usikker på hvilken kategori jeg kommer i da...hehe...

Ut på byn
Ihvertfall - med det flotte været vi har for tida så frista det veldig med en tur ut! Så vi avtalte med Tove og gubben at vi tok en tur ned til byen sammen.

Festivalkroa
Vi har noe som heter Ødegårdsbua. Det er et gammelt hus som er restaurert og flyttet bort til Festivalområdet sør i byen. (Mer kunne sikkert sies om historien til dette huset)
Kroa er kun åpen under festivalen - og det er her "det skjer"!
Festivalkroa vår holder til der pluss at de har satt opp et stort telt hvor det og er plass til mange.
Så vi gikk rett bort dit og fant oss en sitteplass. Byens kor - Swinglett - gjør nok mye av korets finansiering under denne festivalen. De står nemlig for øl/vinservering hver kveld under hele festivalen - ja nettopp der - på Ødegårdsbua. Og der myssa det av folk utover kvelden!
Hvor er alle ellers i året tru??

For Swingende
Kveldens musikere var gruppa "For Swingende " som spilte svingjazz med et av medlemmene i Swinglett som solist på flere av låtene. Og de som kan denne dansen kom seg raskt på dansegulvet.
For her svingte det skikkelig!

Artig å se på for en som aldri har lært seg denne dansekunsten :)

Her ser du gjengen med den lokale vokalisten i rødt. Kjempeartigt!

Det blir nok ratt flere turer ut i løpet av festivalen ;)
Duoen Bye og Rønning kommer på onsdag - mulig vi tar en tur da og ...

torsdag 5. juni 2008

Sommerutflukten

I går ble det en travel dag.

Først en full dag på kontoret hvor arbeidsoppgavene bare ligger og venter, men jeg syns jeg fikk utnyttet timene mine bra.

Så dukket Laila og etterhvert Torill opp (den siste med medbrakt mat til oss) hvor vi hadde et lite møte.

Så var det rett på tur.
OA har en årlig sommerutflukt som jeg prøver å få med meg. I år gikk den til Folkemuseet i Oslo hvor det var bestilt guider til oss. Laila har en utførlig rapport med bilder, så jeg overlater dere til hennes blogg
Jeg har vært på Folkemuseet flere ganger men aldri med guide, så dette var skikkelig atig.

De har også en utstilling som heter "Gamlebyen" som inneholder gamle trehus fra Oslo - hus de greide å ta vare på - og som måtte vike plassen for utbygging inne i byen.

Jeg var der for et par år siden og syns det var skikkelig artig!

Ikke minst fordi huset der mine oldeforeldre (og Lailas tippoldeforeldre) en gang bodde er med i den utstillingen. Riktignok bodde de der før min mormor ble født, men likevel.
Jeg tenker på Rødfyllgata 12 hvor jeg har funnet dem i FT1875, Alexander og Julie Larsen.

Litt om dette huset fra Oslo Byleksikon:
Dette var en større bindingsverkgård som lå ut mot Akerselva. Den var antagelig oppført på 1700-tallet, og var en av de største bindingsverkshusene i byen. Den ble vurdert som såpass bevaringsverdig, at da man sanerte denne delen av Vaterlandsområdet 1955, ble den tatt forsiktig fra hverandre og lagret. 1981-94 ble den gjenoppført på Norsk Folkemuseum.


Må prøve å få med meg Laila hit en gang - flott sommerutflukt!

tirsdag 3. juni 2008

Mamman min...

I dag bevilget jeg meg en hjemmedag. Dagen skulle egentlig tilbringes i Oslo/Akershus til litt forskjellig men jeg måtte avlyse planene. Men de tar vi seinere Laila ;)

I går fikk jeg beskjed om at min demente mor hadde falt på sykehjemmet hun bor på. Resultatet var skrubbsår i ansiktet, smerter i hofta som hun ved påsketider hadde fått et såkalt "strukturert brudd" i (hva nå det enn er) - pluss et armbrudd. Så de hadde kjørt henne til sykehus. Hofta var det visst ingenting å gjøre med, her skal tingene bare gro av seg selv. Så da fraktes man tilbake til der man kom fra. For hennes del like greit, som til daglig bor på et sykehjem for demente, å komme tilbake til vante omgivelser og sitt eget rom.

Jaja - sånne ting kan desverre skje, men jeg syns det ble en unødvendig lidelse i tillegg til Alzheimer som hun har.

Tar med et bilde av henne fra yngre dager da livet hennes helt klart var helt annerledes og sikkert mye mer verd å leve enn nå.

Dette bildet er fra hennes ungpikedager vel intetanende om hvordan alderdommen skulle utvikle seg. Og godt er det!

Det er like greit å ikke vite trur jeg - hva fremtiden bringer.

søndag 1. juni 2008

Markjordbær og andre bær...

På DISchat i dag var det litt snakk om markens grøde, i form av bær.
Torill hadde vært på skogtur for å sjekke blåbærblomstring i dag - og det så visst bra ut.
Flott for alle blåbærplukkere - noe jeg ikke er så ivrig på... Fikk sikkert nok av blåbærplukketurer som jeg ble dratt med på i oppveksten - i Oslo-marka...

Jeg trenger ikke å gå langt for å sjekke situasjonen for markjordbær-
blomstring - ikke lenger enn ut på plenen bak huset faktisk. Der er det fullt! ...noe bildet her viser.

Det ser faktisk ut som hvitveis - men dette er altså markjordbærblomster!

Så her nedlegges forbud mot plenklipp de nærmeste uker!! Vi får se da om det hjelper...