søndag 24. mai 2009

Gjerstad bygdesoge

For litt tid siden fant jeg fram til slekt på hittil ukjent geografisk område. Ikke bare i en annen kommune enn jeg hadde fra før - men i en ny kommune i et nytt fylke!

Jeg har endel slekt i Bamble i Telemark, og derfra var visst veien kort til Gjerstad i Aust-Agder har jeg skjønt. Da var det bare å fjernlåne bygdebøker på biblioteket mitt, dette måtte jeg se nærmere på... Jeg fikk en mail fra slektsforskervenn Rune som også har endel Gjerstadslekt. Han sier blandt annet: "Ser du kommer inn på Trydalslekta som "halve Aust-Agder" stammer fra". Å hildrande du!...tenkte jeg...

Da jeg begynte å lete i disse bygdebøkene fra Gjerstad fant jeg MASSE! Det starta med min 4. tippoldemor Aslaug Jensdatter. Så her var det bare å taste i vei. Så få jeg heller leite opp i kirkebøker etterhvert. Men jeg fant fort ut at disse bøkene ville jeg kjøpe! Ut på nett og søke...joda...Gjerstad Historielag hadde de alle for salg.

Det er egentlig ikke bøker, men 9 hefter som jeg fikk fjernlånt innbundet i bøker.
Siden jeg nylig fylte år så ønsket jeg meg disse til bursdagen min - og jeg fikk beskjed om å bestille de sjøl...hehe. Flotte saker!

Heftene hentet jeg på posten i går så nå er de plassert oppå alle de andre bygdebøkene jeg har her i hulen. Skjønt et lite problem har jeg her nå ser jeg...plassmangel!
Det må nok gjøres noe drastisk her ser jeg...

3 kommentarer:

Laila Christiansen sa...

så ryddig hylla di var a?

Liv Ofsdal sa...

jupps...Ordnung muß sein, sies det jo ;) Men skulle gjerne hatt en ny hylle

SynnøveM sa...

Det er det samme problemet som vi alle har tror jeg - plassmangel da det kommer til böker. Her må det til glasskap også de får jo ikke samle stöv - men jukser å har noen böker ovenpå skapene også.

Men kommer Du over familierne Abel og Bugge i Gjerstadbökene får Du gjerne si fra