fredag 14. august 2009

Ny CD om kvindelige forbrydere

Som den dingse- og nettnærden jeg er så har jeg selvfølgelig blogg, men er også med i nettfellesskapet FaceBook. Der kan man skape kontakt med andre, melde seg på grupper av ymse slag, spille nettspill...og mye annet.

En gruppe jeg meldte meg på for en god stund siden heter "Slægtforskning" - som er samarbeid mellom 3 store foreninger for dansk genealogi - nemlig:
- Samfundet for Dansk genealogi og Personalhistorie
- Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger
- DIS-Danmark.

Siden en av mine anerekker skriver seg fra Danmark liker jeg å følge med på denne gruppa. Her kommer det endel tips og nyheter på hva som skjer på den fronten i Danmark - og i dag fikk jeg følgende melding:

Så er der kommet endnu en CD i rækken med fotografiportrætter af forbrydere. Fotografiportrætter fra Københavns Politi af kvindelige forbrydere fra perioden 1894-1896 og fra 1905-1907 Kvinderne på CD'en kommer fra hele landet og også en hel del af kvinderne er fra Sverige, Norge og Tyskland. 667 fotos af kivndelige forbrydere er med på CD'en. Der er noteret kvindernes efternavn, fornavn, hvis opgivet fødselsdato, fødested, politidirektorat, samt anmærkning fra fotoenes bagsider som f.eks. kan være: "Henriette Johanne Rasmussen f.: i Kjøbenhavn. Speciel tyv i Kjøkkener hvor hun stjæler Uhre og Penge, men særligt Uhre. I Sag med Clara Math: Jørgensen. 3 I" eller f.eks. "Bartholine Vilhelmine Thorup von Würdens Enke. Hæler med begge Sønnerne og jager dem ud at stjæle om Natten. Meget forbryderisk anlagt. Gbl: 1377. 153 VII 89 I". Læs mere om cd'en på www.genealogisk-forlag.dk

5 kommentarer:

Una sa...

Fant du noen av dine der?? ;-)

Liv Ofsdal sa...

Haha Una...har ikke sett CDen engang jeg XD

Anonym sa...

Findes en Augusta Marie Larsen på denne cd?

Jens Lund [jens-lund@webspeed.dk]

Liv Ofsdal sa...

Hei Jens!
Jeg har desverre ikke sett denne CD, jeg bare skrev om at den findes :)
Hvis du er på FaceBook kan du spørre her: http://www.facebook.com/groups.php?id=648262100#/group.php?gid=7373772221

Anonym sa...

Ok - det ser jeg nu :-)

Tak for tippet om Facebook - der har jeg nu lagt et spørgsmål om cd'en.

Venlig hilsen

Jens Lund