fredag 11. september 2009

Bibliotekenes Hus

I går troppa jeg tidlig opp på jernbanen i Holmestrand selv om det ikke var jobbedag. Kari, Richard, Marit og jeg skulle nemlig på tur! På tur til Bibliotekenes Hus på Ensjø!

Der var det åpning av kundebiblioteket i Bibliotekenes Hus.
Dette "Huset" inneholder flere ting.De har altså et kundebibliotek der som ser ut som et hvilket som helst annet bibliotek. Med hyller og utstillinger av matriell som bøker, lydbøker, filmer osv. Hit kan bibliotekene komme for å ta en titt på bøker de vil kjøpe til sitt bibliotek.

De sier selv om sine tjenester: Biblioteksentralen AL er en kunnskapsbedrift som har spesialisert seg på å tilby produkter og tjenester til norske bibliotek.

Bibliotekenes IT-senter konsentrerer seg som du skjønner om IT-verdenen i et bibliotek, vi er også der helt avhengig av datasystemer for å holde orden på og knytte informasjon til hvert produkt som lånes ut - og selvfølgelig til å ha oversikt over hos hvem utlånte bøker befinner seg.

De sier om sin virksomhet: Bibliotekenes IT-senter AS (Bibits) er den største IT-leverandøren på det norske bibliotekmarkedet i dag, med nærmere 2000 installasjoner av våre to utfyllende biblioteksystemer. Selskapet ligger i frontlinjen for utvikling for bibliotek og organisasjoner med lignende behov for informasjonshåndtering og tilbyr med våre produkter et totalkonsept for søking og gjenfinning av informasjon i bibliotekmiljøer.

BS Eurobib er et selskap som fører bibliotekinnredninger og møbler for bibliotek.

De sier om sin virksomhet:
BS Eurobib er et selskap i Biblioteksentralen, som arbeider med design av møbler og materiell til biblioteker, med en klar visjon av fremtidens trender.

Vi var altså her fra vårt lille bibliotek i Holmestrand hele 4 personer.
Foruten å overvære selve åpningen var det flere ting som skjedde. Biblioteksentralen hadde en presentasjon av et lite knippe bøker, det er alltid artig å høre litt om bøker av folk som har lest de. Dette ble framført på en flott måte!

Så var det en herlig lunsj (taco!!)

Etter lunsj var vi med på en presentasjon av MicroMarc 3, en ny versjon av programmet vi bruker som vi skal få innstallert om et års tid. Her var det mye å glede seg til!

1 kommentar:

EWian sa...

Hørtes ut som et spennende sted.

EWian