lørdag 31. januar 2009

Slektspræik i Lilleby

I går fikk jeg en impulsiv ide... Ideen ble nok litt trigga av dette

Saken er at jeg skulle jobbe på biblioteket i Holmestrand i dag, så i går kom jeg på...hva om å høre med noen av de som var i Tønsberg om de ikke ville gjenta det hele i Holmestrand? Først spurte jeg Willy - han hørte med Rolf...og joda...det kunne de godt.
Så hørte jeg med John...og joda...etter en laaaang prat (les: overtalelse) så ville han og komme. Så visste jeg at Hege hadde fri fra sin jobb, og joda...det kunne hun tenke seg (bare hun fikk tenkt seg litt om...hehe).
Anne-Lise ville og gjerne komme - så da ble det en god og ikke minst erfaren gjeng som ville komme for en uhøytidlig slektsprat.

Dette ble bestemt fort og gæli i går morres, så etter å ha gjort disse avtalene syns jeg at jeg måtte høre hva biblioteksjef Richard syns. Det er som alle vet lettere å få tilgivelse enn tillatelse ;) Han syns det var en utmerket ide, så det var bare å servere dem kaffe og kjøpe litt kake. Folk skulle trakteres!

Så her sitter de da - på vår eminente lesesal. Vil vel si at det ble nærmest fullt med disse 5...hehe...større forhold er det desverre ikke.

Fra venstre og rundt bordet: John, Hege, Anne-Lise, Rolf og Willy.

Jeg satt sammen med de litt og, i rolige stunder. En virkelig koslig anledning! Dette burde vi få til flere ganger, spesielt med interesserte fra distriktet.

Hadde jeg kommet på dette litt tidligere enn dagen før kunne det vært bedre planlagt.
Litt markedsføring hadde gjort seg. Det hadde jo vært fint med litt flere ferskinger innom, men sant skal sies - Hege (ferskt medlem) ble tatt godt vare på av all erfaringen her!

Takk for besøket folkens!

torsdag 29. januar 2009

Den digitale postkassen min!

Det kommer endel inn til den digitale postkassen min, og i blandt ting som er mer spennende enn andre.

I dag kom det dumpende inn et bilde - fra 1929! Det viser min mors foreldre samt deres 3 barn sammen med flere. Mine besteforeldre jobbet som lærere på Hvaler, på øya Søndre Sandøy. Skolen het Løkkeberg og var en 2-delt skole med småskolen og storskolen i hver sin klasse. Familien bodde og i samme hus, sånn var det før med disse små skolene.

Jeg har skrevet om min mormor før - som faktisk er opphavet til at jeg starta med slektsforsking (uten hennes vitende).

Men altså i dag - fikk jeg mail fra Eva med dette bildet. Eva er en jeg har kommet i kontakt med på Hvaler som altså husker mine besteforeldre, dvs broren hennes hadde de som lærere på Løkkeberg skole.

Her ser du min morfar Anders bakerst til venstre og sønnen Fredrik rett foran (min Yndlingsonkel). Så står min mormor Brynhild ytterst til høyre. Min tante Åse står som nr 1 i første rekke og min mor som nr 5 (med lange fletter).

Anledningen på dette bildet er at disse ungene fra Søndre Sandøy på Hvaler skulle på skoletur. Hvor de skulle sier ikke Eva noe om, men hennes bror hadde visst mer av historien.

Artige med sånne overraskende eposter! Håper hun har flere sånne :)

onsdag 28. januar 2009

Jentegjengen i Holmis

Ja da var vi atter samlet - denne jentegjengen jeg er med i. Det vi har felles er at vi engang jobbet sammen i samme barnehage. Noen jobber der fortsatt, for min del er det faktisk 12 år siden jeg jobbet i Kleiverud barnehage.

Vi prøver å samles jevnlig, hver eller ihvertfall annenhver måned. For det meste ute i Holmestrand by et eller annet sted, men i sommer var vi hjemme på gården til Sissel - et lite unntak fra byturene våre.

Så sparer vi litt da...målet er å få tatt en langweekend i en storby...men det blir stadig utsatt... Kommer vi oss avgårde noen gang tru? Håper virkelig det - det hadde vært dødkult!
Det siste nå er å prøve Vilnius i september - så får vi se.

Vi er en gjeng på 8 jenter, og i kveld var vi faktisk samlet alle sammen! Det har ikke vært ofte i det siste.
På bildet ser du (rundt bordet fra venstre) Sissel, Grethe, Elisabeth, Inger-Helene, Målfrid, Sonja, Liv og Turid. Her sitter vi på "Golden Dragon" for litt mat og dertil hørende.

Praten går livlig rundt bordet når vi møtes, her mangler det ikke på samtale-emner!

Neste treff blir i starten av mars - kanskje vi får bestemt oss for en tur da?

lørdag 24. januar 2009

Slektsprat-treff i Tønsberg

I går kom Willy på gmail-chat med meg og spurte:

Willy: for info: slektsprat kafe på Tønsberg Bibliotek i morgen kl 11.00
Hmm...tenkte jeg...litt usikker på det...
Men etter litt prat fram og tilbake fant jeg ut at jeg vel egentlig ikke hadde spesiell planer for dagen.
Jeg sa at jeg skulle vurdere det seriøst ;) og praten vår endte vel med at jeg sa ja...jeg kommer!

Da jeg sto opp i dag...kikka ut...masse snø hadde lavet ned iløpet av natta!!
Oi tenkte jeg...er tur til Tønsberg det lureste...
Jeg visste at Hege hadde kjørt på jobb så jeg hørte med henne..."Blås i snøen - kjempefine kjøreforhold!"
Javel - OK...først måtte gubben her får fresa vekk det som lå på gårdsplassen her...så tok jeg fatt på veien. Det gikk helt fint, så lenge jeg brukte goood tid :) (uvant)

Det første som møtte meg utenfor biblioteket var en mobilpratende John - og inne på kantina fant jeg Rolf og Willy.

Vi benka oss ned og kjøpte (dvs John kjøpte) kaffe og vafler, og skravla var i gang. En uhøytidelig og hyggelig måte å møtes på! Etterhvert kom Brita til og som du kan se her på bildet.

Så gikk jeg en tur ned i Vestfold-rommet sammen med John og Willy for å se på endringene de hadde gjort der. Det så veldig bra ut! Her har de samla all lokalhistorisk litteratur - fra Vestfold - pluss mikrofilma aviser, klipparkiv og endel annet.

Etterhvert var det å starte på hjemturen, som var enda mer tilsnødd enn utover. Men jeg kom meg helskinna hjem etter en virkelig trivelig lørdag på biblioteket i Tønsberg!
Håper det blir flere sånne.

tirsdag 20. januar 2009

Medlemsmøte i Vestfold

Årets første medlemsmøte i DIS-Vestfold ble holdt sist uke. Godt å være i gang igjen syns jeg! (Jada - jeg er litt smågal...hehe) Ihvertfall - dette første møtet i 2009 skulle handle om DIS-Norges egne ressurser. Altså et rent datatema.

Leder John var nok litt spent på dette - jeg tror han hadde flere punkter på lappen sin enn det vi rakk igjennom. Men folk virka veldig interresserte i det vi presenterte!

God oppslutning!












Jeg har aldri sett så bra oppslutning på et møte i DIS-VF noen gang! Vi var drøyt 60 frammøtte sa de som telte oss! Bra for lille Vestfold det syns jeg.

Først ute var omtale av DISchat - og hvem var det mest naturlig å spørre om å ta det tru? Joda - det ble undertegnede det. På forhånd sa jeg at dette ble kun en kort og rask presentasjon - jeg venner meg aldri til å holde foredrag - ei heller å prate for mange... Men...når jeg først begynte var jeg jo igang da...skravla gikk...og folk kom med spørsmål...så var det plutselig kaffe.

Her ser du John i full sving












Etter kaffen var det John sin tur - nå var det DIStreff og GEDtreff som skulle presenteres. Det er utviklet en mye enklere måte å levere til DIStreff på nå, kjempebra! Man lager først en gedcom-fil fra programmet sitt. Deretter kjører man dette i GEDtreff og det sendes direkte derfra inn til DIStreff-basen. John viste oss hvordan GEDtreff brukes, både til å behandle bidraget og hvordan vi kan se på reultatfilene.

lørdag 17. januar 2009

Årets første KraFT-kafe

Ja da er kafeen i full gang, om noe amputert. Det er Laila og jeg som vanligvis står for gjennomføringen av disse samlingene, men siden vi begge er indosponible i dag troppet Torill friskt opp.

Med god hjelp av Synnøve på kjøkkenet og drevne registratorer får de nok gjennomført kafeen tenker jeg.

Torill har aldri vært involvert i dette prosjektet, så dette var tøft gjort syns jeg. Jeg er med på et vis, via chat og telefon - nå tror jeg at Torill er i gang med registrering og!
Registrering av typen Frivillig tvang kanskje?

Programmet vi bruker - RHDreg - kan være litt lunefullt, men etter siste oppdatering har det fungert bra hos meg.

Selv jobber jeg med Frognerveien nå - et utsnitt av programmet og en av personene der ser du under her:

Så vil jeg ønske gjengen i SFH lykke til med avvikling av denne kafeen - håper alle får den hjelp de trenger!

torsdag 15. januar 2009

Rådyr i hagen!

I dag hadde jeg en litt sjelden opplevelse, selv her på landet.
Jeg satt, som jeg ofte gjør når jeg er hjemme på dagtid, i "hulen" min.
Jeg har et eget rom med det tekniske utstyret som trengs for å drive slektsforsking, pluss endel litteratur og blader - dette er altså hulen min. Jeg har ikke så spennende utsikt ut av vinduet der egentlig, jeg ser ut på den bakre delen av tomta vår, en del vi aldri har gjort mye med; les "naturtomt".

Ihvertfall - i dag så jeg noe uvant der ute - først 1 - så 2 rådyr! Det er det mange år siden jeg har sett der ute. De oppholdt seg lenge der og, spiste litt, kikka seg rundt, ørene på stilker etter skumle lyder, før de begge la seg ned. Jeg ville ikke gå ut for å se, så jeg fikk nøye meg med å ta endel bilder gjennom vindet. Jeg skulle virkelig hatt mye bedre zoom på kameraet - ihvertfall akkurat i dag!!

Her ser du de 2 som går rundt og gomler på kratt og knopper. Jeg syns de var veldig små til å være voksne, men de er kanskje ikke større. Mulig dette er årskalver - små var de ihvertfall!

fredag 9. januar 2009

Farvel, goodbye, hade

Da sitter jeg på Gardemoen og slår ihjel litt tid før neste oppdrag.
Ikke for å reise denne gangen, men for 2 goodbyes.

Hovedgrunnen til at jeg er her er at Nina nå syns at nok var nok og ville komme seg ned til Palma igjen der hun har bodd siden oktober og blir til mars/april. Hun er ikke mye glad i å fly, men det går bedre for hver gang ser jeg. Litt rart å sende dennne "lille" jenta mi ut på reise skvær aleine, men hun er jo ikke sååå liten lenger når jeg tenker meg om. Blir 24 dette året...uuups. Tida flyr!! Litt spennende var det jo om hun fikk med seg tingene ombord, gitaren hennes henger fast på ryggen hver gang hun er på reise - det gikk bra gjennom sikkerhetskontorllen ihvertfall, så da går det vel bra ved gaten og.

Neste oppdrag var en avtale jeg gjorde med Morten medeier om å ta med noe til Laila som er i Florida. Det passa sånn at han skulle over dammen samme dag som Nina skulle dra...super klaff!! Så fikk jeg i tillegg sendt med en muntlig hilsen over dammen.
Hva dette er sier jeg ikke mer om nå - men satser på en glad mottaker ;)

Så er det en ting til jeg skal når jeg først er her oppe i "nord". Lailas foreldre bor på Jessheim, som er rett ved Gardemoen. Hennes pappa er jo min tremenning så her er det slektskap! Jeg har mange ganger tenkt at et besøk til dem burde jeg få til, når jeg er her oppe i denne delen av Akershus. Men det er ikke alltid man får ting til å klaffe. Men i dag - skal jeg altså stikke innom dem en tur. Det blir artig å treffe de igjen!!

mandag 5. januar 2009

Flere og flere bloggere...

...kommer på banen.

Vi blir bare fler og fler slektsbloggere!
Noen blogger kun om slektsrelaterte ting, andre om litt slekt og litt andre ting - og andre igjen om helt andre ting. Men en ting har alle felles - vi har samme hobby, nemlig slektsforsking!

Nå skal det jo sies at DISchat nok rekrutterer endel av dem, jeg vil her ramse opp de jeg vet om:

De 3 nyeste er:

Synnøve: En prøveblogg
...og flere er det helt sikkert, men dette er de jeg følger mest med på.

lørdag 3. januar 2009

Nytt år - nye muligheter

Da er 2009 ubønnhørlig godt i gang med nye oppgaver og utfordringer.

Jeg har starta arbeidsåret med 2 dager på biblioteket jeg jobber på - 2 utrolig stille dager. Det kunne nesten virke som om lånerne har glemt vår eksistens - men det er vel litt sånn at plutselig er det nye året og dets hverdager over oss. Vi får vel satse på at lånerne finner tilbake til oss etterhvert.

På mandag så starter jeg igjen på DIS-kontoret etter en altfor lang pause derfra. Først tok jeg noen oppsparte fridager, da de tok slutt ble jeg sjuk - og så var jula der med dens fridager. Så dette ble ikke helt som planlagt.

Men likevel - ikke så galt at det ikke er godt for noe - det har blitt endel forsking på egen slekt. Det var en stund siden sist merka jeg...

Ikke minst har jeg jobba med min slekt i Bamble - hvor oldemor Anna Petrea kom fra. Jeg fant ut at noe av mine Bamble-slekt også kom fra Gjerstad i Aust-Agder - og her har jeg virkelig funnet masse!
Med kjøp av 2 bygdebøker fra Bamble pluss fjernlån av Gjerstad Bygdesoge (som jeg bare MÅÅ få skaffa meg!!) i kombinasjon med søk på Familysearch, i kirkebøker og folketellinger har det rent inn med ny slekt de siste ukene. Så her er det nok å ta tak i!

Og ikke nok med det - 1. nyttårsdag våknet jeg til følgende melding fra TorillJ:

T: har du hørt gårsdagens nyhet
L: eeeh...neei?
T: min firmenning er fetter til Lailas far
L: aaah...jøss
T: hehe
L: da er vi i slekt og da jo!!
Lailas far er min 3menning

Så nå jobbes det som bare det med denne felles slekta - dvs det er Laila og Torill som jobber, jeg sitter bare på sidelinja og tar imot ;) Veldig rart dette - slektsskapet med Laila har jo vært klart lenge, men at Torill også kommer inn på denne linja var veldig morsomt. Vi jobber jo litt sammen med DIS-ting sånn ellers, har nybegynnerkursene i DIS-OA sammen, var redaktører for Slekt og Data nr 2/2008 sammen. Populært kalt "erteris"... hehe.

Så dette har absolutt vært en god start på et nytt år!!

Så vil jeg ønske alle et godt nytt slektsforskingsår!!