lørdag 29. august 2009

Slektskafe i Slektsforskernes Hus

Da er denne uka over og helga er her...forsåvidt...
Likevel går ferden inn til Oslo og Slektsforskernes Hus hvor kontoret jeg jobber på er!
Men - i dag er det jobbing i frivillighetens tegn, jeg ble spurt om å stille opp på slektskafe for DIS-OA - og det gjør jeg gjerne så lenge det passer.

Hva er det som gjør at jeg stiller opp på både det ene og det andre uten å få en rød øre for det? Jo - miljøet!! Jeg trives veldig godt sammen med andre jeg deler denne hobbyen med - prate om slekta, om kilder, metoder - og kanskje finner man andre man er i slekt med. Who knows! Eller rett og slett bare prate om alt og ingenting.

Jeg fikk en melding på Facebook-chat her en dag - "Men Liv, hvordan rekker du alt du gjør!" Joda - når man gjør noe man trives med er det utrulig hva man orker og greier å få inn på kalendern :)

Men altså i dag - Slektskafe i Slektsforskernes Hus med Synnøves nystekte vafler og slektsfrender!

Ta deg en tur innom til en uhøytidlig slektsprat eller bare rett og slett for å snatre litt!

Kaffen er varm!!

tirsdag 25. august 2009

Falkøping og litt til...

Helgen 22.-23. august arrangerte svenskene sine slektsforskerdager, et årlig arrangement. DIS-Norge har vært representert der i flere år, men aldri med så mange som dette året. Tidlig gikk det ut en invitasjon til medlemmene, vi hadde nemlig bestemt oss for en delegasjon på 25 personer.

Det ble nedsatt en komite som jeg ble med i foruten Willy og John fra Vestfold og Anne fra Østfold.

Vi i komiteeen reiste bort allerede torsdag og vi fra Vestfold (pluss Hege) kjørte sammen avgårde med friskt mot med start på ettermiddagen. Framme var vi derfor ikke før svarte natta.
Underveis reiste vi innom Uddevalla og spiste en deilig middag.

Her ser du meg, Willy og John venter på maten mens vi tar litt leskende ventedrikke.

Foto: Hege Frebergsvik

På fredag var dagens program å rigge stand, før utflukt. Rigginga gikk greit med bannere, flagg, plakater og kart. Komiteen pluss Hege tok seg for det meste av dette, syns det ble fint jeg :)

Så var det utflukten som vi hadde forhåndspåmeldt oss på. Men dengang ei! En busstur i Arns rike hørtes fristende ut, men da vi ankom bussen var ikke vår påmelding registrert. De kunne ta med 2 av oss 4, så da fant vi ut at gutta kunne dra og Hege og jeg ble igjen på hotellet. Vi kosa oss veldig og kunne ta imot Laila da hun kom.

Laila har blogga litt her:
Fra ankomstdagen, Dag 1 og 2 av SSFD - pluss denne flotte bloggrullen
Torill har også flere innlegg fra SSFD 2009: her - her - her og her
Jeg overlater til Torill og Laila og presentere lørdag og søndag som selve messen var åpen.

Vi i Vestfold-bilen ville lage litt mer tur ut av dette og bestemte oss for hjemreise først mandag. Da skulle turen gå gjennom Arn-land på vei rundt Vänern før vi dro i retning vest og hjemlandet. Vi var innom Gudem med klosterruin og kirke, Varnhem gamle kirke og Ekorna vallen med flere gamle gravsteder.
En kjempeflott hjemtur!

Viser en liten bilderull derfra.
Musikken i bakgrunnen er Curcum Perficio av Enja.
En stor takk til musikkansvarlig Hege Frebergsvik!

lørdag 15. august 2009

Minner...

Måtte bare vise fram dette bildet!
Nei - jeg har ikke gått i barndommen, ikke riktig enda (selv om tida nærmer seg) hehe

Disse 2 lekene har opplevd mange barn! Og fortsatt like gode! Dette er virkelig en type leke unger har stor nytte av og som de kan bruke i flere år.

Først hadde våre 2 krabater dem, før kusine-Laila fikk låne dem til sin yngste. Deretter poppa det opp barnebarn hos dem, 4 i tallet. Så disse lekene har faktisk vært til glede for 7 barn...og like fine!

Kusine-Laila og hennes kjære har nettopp flyttet til ny bolig, og da får man jo rydda og kasta og gått gjennom tingene man har. Det var da disse 2 lekene dukka opp, og jeg fikk dem tilbake. Jeg hadde vel egentlig glemt at de var på utlån, men da jeg så dem brakte det minner ja...helt klart!
Fra den gang det løp småbarn rundt på gulvene her.

Jeg er forsåvidt glad for at den tid er over, men det er hyggelige minner å tenke tilbake på.

fredag 14. august 2009

Ny CD om kvindelige forbrydere

Som den dingse- og nettnærden jeg er så har jeg selvfølgelig blogg, men er også med i nettfellesskapet FaceBook. Der kan man skape kontakt med andre, melde seg på grupper av ymse slag, spille nettspill...og mye annet.

En gruppe jeg meldte meg på for en god stund siden heter "Slægtforskning" - som er samarbeid mellom 3 store foreninger for dansk genealogi - nemlig:
- Samfundet for Dansk genealogi og Personalhistorie
- Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger
- DIS-Danmark.

Siden en av mine anerekker skriver seg fra Danmark liker jeg å følge med på denne gruppa. Her kommer det endel tips og nyheter på hva som skjer på den fronten i Danmark - og i dag fikk jeg følgende melding:

Så er der kommet endnu en CD i rækken med fotografiportrætter af forbrydere. Fotografiportrætter fra Københavns Politi af kvindelige forbrydere fra perioden 1894-1896 og fra 1905-1907 Kvinderne på CD'en kommer fra hele landet og også en hel del af kvinderne er fra Sverige, Norge og Tyskland. 667 fotos af kivndelige forbrydere er med på CD'en. Der er noteret kvindernes efternavn, fornavn, hvis opgivet fødselsdato, fødested, politidirektorat, samt anmærkning fra fotoenes bagsider som f.eks. kan være: "Henriette Johanne Rasmussen f.: i Kjøbenhavn. Speciel tyv i Kjøkkener hvor hun stjæler Uhre og Penge, men særligt Uhre. I Sag med Clara Math: Jørgensen. 3 I" eller f.eks. "Bartholine Vilhelmine Thorup von Würdens Enke. Hæler med begge Sønnerne og jager dem ud at stjæle om Natten. Meget forbryderisk anlagt. Gbl: 1377. 153 VII 89 I". Læs mere om cd'en på www.genealogisk-forlag.dk

torsdag 6. august 2009

Stille...

Det har vært stille på denne bloggen en stund nå.

Dels har det skyldtes at jeg har lagd meg en blogg til - en reiseblogg. Der har jeg skrevet en dag-til-dagbeskrivelse av det flotte cruiset vi gjorde i Østersjøen sommeren 2009.
Planen er å skrive om alt fra større turer som denne og mer småturer jeg gjør framover.

En annen vesentlig grunn til inaktivitet her er at vi rett etter hjemkomst fra denne turen fikk den utrolig sørgelige beskjed om at 2 gode venner hadde gått bort i en tragisk ulykke.
Min energi gikk for det meste til dette den siste tiden...

Jeg regner med at jeg kommer til å ta opp bloggetråden igjen etterhvert - så jeg kommer sterkere tilbake senere!