søndag 2. mai 2010

Landlige omgivelser...

...kan være så mangt...til både glede og ergrelse egentlig...

Jeg har jo skrevet flere innlegg om rådyrene vi har besøk av her, og de ser vi stadig.
Vi har 2 katter og som er utrulig nysgjerrige på disse store (for dem) skapningene som tråkker inn på kattenes territorium! En gang var Rina så nær rådyret at det ble litt nok. Rådyret byksa etter katten som forsvant som en pil inn i hjemmets trygge omgivelser.

Men - så var det vår siste oppdagelse da - og det er langt fra så koslig som rådyr! Dvs vi er ikke helt sikre, men mye peker i retning av noe langt mindre trivelig.

Det hele starta med at vi skulle klippe ned pottentilla-hekken som hadde fått seg flere knekker etter vinterens store og tunge snømengder, så den lå flat på bakken flere steder. Sønnen i huset tok seg av den biffen, det ble en svær haug med kvist som må kjøres vekk.

Da den var fjerna dukka det opp noe rart - et stort hull øverst i skrenten!!
Dette hadde vi ikke sett før... Vi snakka litt om hva dette kunne skyldes, om det kunne være regn og vann som hadde tæret bort jord unnenifra (det har gått/går en gammel vannåre under huset vårt) - men nei...litt for sprøtt at det kunne være sånn...

Så snakka vi om det kanskje var et grevlingbo...men nei...vi hadde jo aldri sett grevling her...

Men i dag da vi stakk ut for å vår-rydde litt så vi noe annet som peker i retning av grevling! Plen og skrent var gravd opp flere steder - skikkelige gravespor!
Så her er jeg rimelig overbevist om at vi har fått en ny beboer på tomta...og langt fra så hyggelig som rådyr!

Jeg legger ut et par bilder - først et der Bjørn har stukket riveskaftet langt inn i hullet - det er nemlig skikkelig dypt og!!
Riveskaftet er langt - bare så det er sagt lissom...


Så et bilde der vi ser tydelig gravespor i plenen.

Her er det ikke snakk om "Grevling i taket" i en tunell - men antagelig grevling i bakken på tomta vår!!

Grøss - håper jeg slipper å møte noe sånt noen gang...puh

Ingen kommentarer: