fredag 31. desember 2010

Et tilbakeblikk på året som har gått

Dette er tiden for å se litt på hva det siste året har inneholdt - og der er faktisk blogginga mi gull verd!

Helsemessig så starta året 2010 som 2009 slutta, en kraftig senebetennelse i høyre skulder. Jeg var absolutt på bedringens vei nå og kom meg etterhvert i normalt gjenge igjen, noe som holdt resten av året. Men jeg kjenner jeg må være litt forsiktig fortsatt.

Det mest triste jeg opplevde var nok min mors bortgang i april, kun få dager etter vi kom hjem fra Florida. Hun hadde vært syk lenge, men det gikk veldig på på slutten. Tankene går til vårt besøk hos henne julaften 2009, ingen ville vel da trodd at hun kun hadde drøyt 3 mnd igjen å leve. Her har jeg skrevet et innlegg om henne.

Det mest hyggelige jeg opplevde var nok vår tur til Florida i påsken. Vi var der også i 2007 - så nå var ikke alt nytt og ukjent. Vi hadde en utrolig flott tur og var innom endel forskjellige steder før vi hadde den siste av 2 uker hos Per og Laila. Jeg blogget om hele turen i reisebloggen min. Turen starta på Jessheim hos tremenning Bjørn og frua :)

Slektinga mi har ikke hatt like stort fokus som de foregående år, men noen høydepunkter var det jo.
En kar jeg har jobba endel med er Frithjof Thorstensen, her fant jeg nye opplysninger som måtte sjekkes ut!
Det ble flere innlegg som du kan se her og her og her...

Slekta på nett! Så fikk jeg endelig publisert slektsbasen min på nett, denne gangen via TNG og jeg er veldig fornøyd med det hele. Visuelt ser det veldig bra ut, det er enkelt å laste opp, og man kan tilordne så mye eller så lite man vil. Jeg har valgt å legge alt åpent ut men med visse begrensninger. Nålevende ligger ikke ute, bortsett fra Bjørn og meg sånn at det er enklere å se hvem som er i slekt med hvem av oss.
Kildene mine er heller ikke publisert, så lurer du på hvilke kilder jeg har så må du spørre.

Sommeren/høsten bar preg av en stor flytting - nemlig flytting av kontoret til DIS-Norge og NSF fra Lakkegaten 21 til Øvre Slottsgt 2b i Oslo! Her ble det virkelig gjort en stor innsats både av frivillige og ikke minst av oss ansatte. Det var godt å være på plass! 

Turen til Kroppefjäll og emigrantseminar i Mellerud i Sverige sammen med Laila var en særs hyggelig og humørfylt opplevelse!

Sånn mer generelt var nok en av de største begivenhetene nyheten om at FT 1910 skulle komme dette året, om enn helt på slutten. Jeg følger litt med på hvilke innlegg i bloggen min som folk er innom, og mitt innlegg om 1910-tellingen som jeg la ut i januar 2010 har nok hatt aller mest besøk! Særlig i tiden rett før slipp, altså seinhøstes fram til slippdagen 1. desember. Endelig er 1910-tellingen på web, til både glede og frustrasjon!

Fotoutstilling Vålerenga måtte jo også med - hyggelig som alltid!

DIS-Vestfold-møtene i Stokke og Sande prøver jeg også å få med meg, her er et eksempel fra hver av de:
Oktobermøtet i Stokke
Februarmøtet i Sande

En lokal slektskafe, en høyst impulsiv sådan som holdt sted på biblioteket i Holmestrand vil jeg også nevne.
Willy og Rolf tok seg en tur og tilbragte gjerne formiddagen med å hjelpe til med slektsforsking for de som måtte komme. Biblioteksjef Richard dukka opp og fikk uvurderlig hjelp av både gutta pluss fra DISchatten.

Vinteren i 2009/2010 var også preget av mye snø som starten på vinteren 2010/2011, men vi slo nok noen kulderekorder i år! Det hele starta allerede i november med både kulde og snø!
BRRRRRRRRRR!! sier nå bare jeg - holde seg innendørs med fyr i ovnen!

Rådyrene våre! Ja det føles nesten sånn! Bakerst på tomta vår har vi et rådyrtråkk, noe som har vært der siden vi bygde huset her i 1983 og sikkert lenge før det da det bare var tett med busker og trær her som byggefeltet er nå. Jeg har min lille "slektshule" med vindu rett ut til denne bakdelen av tomta, så jeg har full oversikt over alt som skjer der, ihvertfall når jeg sitter her - og det gjør jeg jo mye når jeg ikke er ute og farter i andre ærend.
Men - her er det ikke bare rådyr i skogen - men også i butikken! På Meny hadde det forvillet seg inn en stakkars rådyrbukk som selvfølgelig ikke fant veien ut igjen. Her måtte det nok menneskelig help til!

Det er alltid godt å komme seg ut av hulen og oppleve helt andre ting og, som blueskveld på hotellet, forestillingen "Kronen på verket", en tur til Eidsfoss Kro, en lokal Slagerfestival, en liten trudelutt av Swinglett, en helkveld med Swinglett, en flott Telemarkstur med gode venner, hyttetur til Vrådal, nok en tur til herlige Eidsfoss samt min første tur i Operaen.

Dette ble visst et langt innlegg - og mye mer kunne nevnes!

Med dette ønsker jeg alle lesere

Et riktig godt og fredfylt nytt år!


1 kommentar:

Synnove sa...

Mye Du har rukket med - håper at 2011 blir like fin som 2010 ser ut til å ha värt