torsdag 29. april 2010

Tilbake til gamle rutiner!


Ja nå begynner de gamle og faste rutinene å komme litt på plass her. Og jeg håper virkelig at jeg kan bli der en god stund framover! Først en altfor lang (men nødvendig) sykemelding, så litt på jobb før den utvidede påskeferien i Florida - og til sist bortgang av min mor rett etter vi kom hjem fra ferie - noe som tok min oppmerksomhet en stund.

Så var det jobb igjen, litt godt å få litt annet å tenke på! Men jeg følte nok at jeg fikk en pangstart med jobbing, 7 dager i strekk (iberegnet helga som og var hektisk jobbing).

Men nå!

Etter å ha oppdatert meg på endel mailer, tatt meg av endel andre ting som har måttet ligge litt - så må jeg få fullført korrekturlesinga jeg holder på med.

En av tingene jeg må i gang med er kirkebok for Våle (i Vestfold) 1841-1860 hvor jeg kun har igjen 2 lister:


  • Utflyttede
  • Vaksinerte
De andre listene er jeg ferdig med og de er sendt til Digitalarkivet for publisering. Håper jeg snart kan se de på nettsiden deres!
For ordens skyld - det er Rune Helland som har registrert denne kirkeboka :)

Så skal jeg en tur til Inger i dag. Hun har så vidt starta med slektsgransking og kunne tenke seg å innstallere Legacy. Inger har jeg jobba med i flere år på biblioteket i Holmestrand og er nå pensjonist.

Sees om et par timer Inger! :)

mandag 26. april 2010

Landsmøte i DIS-Norge



Ja da er årets landsmøte i DIS-Norge avviklet, denne gang (som ofte før) - på Quality Hotell Gardemoen. Dette var ikke bare et vanlig Landsmøte som vi har annet hvert år - men også en markering av at vi hadde blitt voksne - hele 20 år gamle!

Siden Vestfold-delegasjonen var bilende fikk jeg sitte på i bilen til John, litt trangt kanskje, med 5 i bilen. Men med 3 jenter med godt humør gikk det hele strålende. Underveis fikk vi et lite oppdrag, å kjøre innom SFH. Dette skulle ikke by på store problemer (tenkte jeg) - dit har jeg jo kjørt flere ganger. En liten strek i regningen ble det likevel -

Festningstunellen var stengt og vi måtte kjøre gjennom sentrum! Vestfoldinger på tur ja...hehe. Godt var det at Nina var litt kjent i starten av vår sentrumskjøring og jeg var kjent da vi kom til Østbaneområdet så vi fant da fram...heldigvis!

Deretter bar det videre oppover til Jessheim, om noe forsinket.

Innsjekkingen av møtedeltagere var da i full gang (som jeg skulle være med på) - bra at Marianne var i full gang da jeg kom!
Foto: Jarle Hannisdal
Så var det inn på møterommet og leder Torill åpnet ballet. Jeg var en av sekretærene som skulle nedfelle vesentlige ting skriftlig, og vi skulle sitte på podiet som var stilt opp foran lerretet. Følte meg vel litt på utstilling...egentlig, men vente meg fort til det.

Selve Landsmøtet er behøring publisert på lederbloggen i flere innlegg:
Åpning og beretning
Fra Landsmøtet
Foredrag v/Per Øivind Sandberg
Styrearbeid
Middag med taler
Utdeling av DIS-bjørner
Valg
Foredrag v/Sølvi Sogner
Avslutning

Lørdag var det lagt inn en liten utflukt, ikke dumt siden dette kom til å bli en ganske stillesittende helg sånn ellers. Vi ble beordret inn i 2 busser som skulle føre oss til Raknehaugen. Bussene stoppet ved Hovin kirke hvor vi ble møtt av en guide.
Jeg forteller her mest om en bygning rett ved kirken; Skrivergården på østre Hovin gård som ble fredet i 1923.. 

Jon Anders filma endel av utflukten som du kan se her

Akkurat da vi kom til gården kom eieren tilfeldigvis forbi og vi ble invitert inn for å se. Det som imponerte meg mest der inne var denne tapeten, og hvor godt fargene holder seg! 

Akershusmuseet skriver om denne gården:
Foto John Ludvigsen
Skrivergården
Ved innkjøringen til kirken ligger Østre Hovin gård, også kalt «skrivergården». Hovin var i middelalderen kirkegods under Oslo domkirke. Etter reformasjonen ble gården lagt under Kronen (staten), for så å bli sorenskriver gård i 1748. I denne anledning ble gårdsanlegget delvis fornyet, og hovedbygningen ble utvidet og ombygget til sin nåværende form. Hovin var sorenskrivergård frem til 1815. Huset er i dag fredet. 

Foto: Hege K. D. J. Frebergsvik

Riksantikvaren sier på sin presentasjon av bygningen:
I frihåndsdekor er det malt krigsscener på lerretstapetet fra 1760.

Så var det gamle små glassruter i vinduene, bulkete og fine. Legger ut et bilde som er tatt gjennom disse rutene innenfra.

Deretter gikk ferden videre mot gravhaugene.
 

mandag 12. april 2010

Hyggelig hilsen

Det har vel nærmest vært bloggtørke her noen uker nå.
Det er nok et par grunner til det...en veldig hyggelig ting og en mer trist.

Det hyggelige er at jeg har vært på et par ukers ferie i Florida og dermed er det feriebloggen min som har vært viet mest oppmerksomhet. Der har jeg blogget fra hver av de 14 feriedagene.

Det triste er at min mor døde natt til sist lørdag, 4 dager etter hjemkomst fra USA.
Heldigvis for at vi slapp å avbryte ferien og at jeg rakk en liten tur innom henne etter vi kom hjem. Hun har vært syk noen år så det var forventet, men likevel er det utrolig trist at hun nå er borte. Et dødsfall er så veldig endelig liksom.

Av oss 3 søsken har det nok vært jeg som har stilt opp mest, av praktiske grunner. Derfor føler jeg en veldig tomhet nå.

Da jeg kom hjem i dag etter møte med begravelsesbyrået og rydding av rommet hennes på sykehjemmet sto det en innpakka blomsterbukett på trappa her.
Det viste seg å være en nydelig oppsatt blomsterhilsen fra min arbeidsgiver; DIS-Norge.

Tusen takk for en hyggelig hilsen!!