torsdag 24. juni 2010

Varp på biblioteket!!

I dag fikk jeg gjort litt av et varp syns jeg!
Biblioteket jeg jobber ved har hatt en grundig gjennomgang av basen og har samlet en hel del for boksalg. Og her kan virkelig gjøres flere varp! Masse bøker igjen!

Dagens fangst ser du på bildet her, men jeg fikk tak i noen flere tidligere en dag også.

En reisebok fra Kina fra 2000, sånne bøker fornyes stadig. Men jeg regner vel med at Den himmelske freds plass og Den kinesiske mur er den samme som for 10 år siden :)
Greit å ha og kikke i før kinatur i 2011.

Men altså - mest lokalhistoriske bøker i posen: Døsdsfall i Norge, bygdebøker fra Hof, Tjøme og Stokke for å nevne noen.

Har du tid og anledning er det absolutt verd turen, her finnes bøker i alle kategorier!
Prisen ligger på kr 10,- pr bok så dette er rasende billig!

onsdag 23. juni 2010

Utfordring fra Greta!

Da har jeg blitt utfordret av Greta - til å finne mitt bilde nr 10 på bloggen.

Jeg måtte tilbake til 2007, fra en tur til hovedstaden :)

Nå er mine gamle blogginnlegg uten bilder for det meste, fordi jeg har flyttet litt på dem - men til dette innlegget fikk jeg satt det inn igjen.  
Dvs - dette er bilde nr 11, for jeg fant ikke bilde nr 10...håper det går bra Greta!

(Jeg utfordrer Monika, Marie og Viggo!) 

Innlegget er som følger:


_____________________________________________

En fin dag i hovedstaden
søndag 11. desember 2007

I dag har jeg vært på Oslo-tur - selv på en fridag. Jeg fant vel ut at jeg ikke tar meg tid til noe annet enn jobb,...for så å reise med toget hjem så fort som mulig - sånn til hverdags. Så en Oslo-tur uten andre forpliktelser unte jeg meg i dag!

Først var jeg innom en Telenor-forhandler for å få hjelp til å sette opp den bærbare på mobilt bredbånd - noe jeg bestilte forleden. Etter å ha plundra med innstallering i helga fant jeg nok ut at jeg måtte ha litt help. Det viste seg at CDen jeg fikk med ikke takla Vista! Og mannen i butikken fixa det seff på få minutter...Jaja...nå er ting ihvertfall i orden.

Så tok jeg buss opp til Sandaker hvor jeg hadde et ærend - og derfra fant jeg ut at jeg skulle gå ned til sentrum (laaang tur!). Det var nok mye lenger enn jeg trudde på forhånd! Men likevel - ned kom jeg nå.

Litt av grunnen til at jeg ville gå var at jeg kunne tenke med en tur innom Thorsov-parken - hvor jeg hadde mang en leikestund som liten. Jeg fant leikeplassen - pluss vinduer til leiligheten hvor min bestemor i sin tid bodde! Jeg kjente meg igjen i området hvor jeg ikke hadde vært siden jeg var 10-12 år!
Lurer litt på hvem som bor der nå??


Her er min tante Reidun, min far Asbjørn og min farmor Asta på en liten tur i parken.


Jeg vil nevne en episode herfra jeg aldri glemmer. På leikeplassen der var det en karusell - altså en sånn som vi sto i og holdt oss fast med noen stenger - fart fikk vi ved å sparke fra med beinet.
Denne gangen jeg tenker på var det noen store gutter sammen med meg lille meg på karusellen. De sparka fra så mye de kunne - noe som resulterte i at jeg svima av og datt av karusellen. Dette så min bestemor fra vinduet sitt - og kom løpende. Alt gikk bare bra - men noe mer karusell ble det nok ikke på meg.

Videre nedover fra Sandaker bar det - nå var det Jens Bjelkesgt jeg var ute etter. Her fikk jeg bruk for min gode retningssans - for kart hadde jeg ikke :(
Jeg fant nå frem til slutt og fikk tatt de bildene jeg hadde planlagt å ta.

Så var jeg innom kontoret en tur - for lading av PC pluss litt oppvarming av kropp og sjel.

Etter en stund bar det opp til Vålerenga - hvor jeg hadde avtalt å møte Laila. Hun og gubben skal avgårde til Florida i morra - så det var kjempekoslig å få treffe dem en siste gang før de drar. Jeg fikk til og med julegave - som MÅTTE åpnes der og da - fikk jeg beskjed om. Det viste seg å være en bok om Oslo...og det passer jo en Oslo-frik som meg midt i smørøyet. Boka heter "Med hjertet i Oslo" - en bok jeg skal lese nøyere etterhvert. Spennende!!

En virkelig fin fridag i hovedstaden!

 

søndag 20. juni 2010

Irsk aften med Swinglett!

På fredag var det klart for en tur til Holmis-byen, denne siste helga i byens årlige kulturfestival. Festivalen hadde ikke værgudene helt på sin side denne gang, men litt må man jo få med seg likevel. Vi dro nå ned til byen med Helge og Laila, ja Anne-Lise var der og.
Heldigvis hadde hun tatt med kamera for det hadde jo jeg latt ligge hjemme. Så bildene her er fra henne :)

Det er 2 aktørgrupper jeg prøver å få med meg under disse dagene - lokalrevy med Byteateret pluss koret Swinglett. Jeg har vært en rimelig fast tilhører av disse de fleste årene jeg har bodd i denne byen (faktisk snart 30 år!!)













Men på fredag gikk de ut med at dette ble en irsk aften, og det ble det virkelig!
De hadde besøk av koret Capella fra Dublin som de hadde møtt tidligere - så her ble det melodier både fra begge kor hver for seg og fra de sammen. De var for anledningen kledd i grønne trøyer, selvfølgelig!

Vi fikk utlevert program som hadde tekst til 3 av sangene, så her var det lagt opp til allsang i tillegg til det som ble framført fra scenen.

Det var ikke bare disse 2 korene tilstede denne kvelden - men også Jan Tore Saltnes som virkelig fikk vist hva han duger til! Han er en av 4 i Nordic Tenors og har en helt utrulig stemmeprakt!
Jan Tore var dessuten konferansier for kvelden og presenterte de ulike framføringene med en humoristisk undertone.

Alt i alt en flott kveld med svingende og muntre toner - man glemte faktisk at det var litt surt og kaldt :D

lørdag 12. juni 2010

Boksalg og svingende rytmer

Ja i dag var det atter en dag på biblioteket som sto for tur.

Biblioteket holder til i et erværdig gammet hus i Holmestrand, nemlig Backergården. Navnet har den fått fordi den i sin tid ble oppført av familien Backer. Jeg har skrevet mer om gården her

Det nye nå er at vi ikke lenger kun skal holde til i 2. etg i denne gården men har fått hele huset til disposisjon! Derfor planlegges det i stor grad for tiden og en av tingene som er gjort er å gå igjennom hele bokbasen og plukke ut dubletter og lite utlånte gamle bøker for salg. Det ble en anseelig haug ja!

Og siden årets kulturfestival er i gang her i byen, som varer over 2 helger benyttes anledningen til å ha boksalg denne og neste lørdag. Kun kr 20 pr bok!
Jeg sikra meg noen lokalhistoriske bøker selv i dag :) selvfølgelig...hehe

En annen hyggelig ting i dag var Swingletts minikonsert ved den nyetablerte "Fru Berntzen, frisørstue og interiør". De hadde denne opptredenen i anledning CD-slipp. Alltid artig å høre på disse svingende toner fra den kanten!

Her er et par klipp av Swinglett fra youtube:
Spinning Wheel

Swinglett på Gudstjeneste i Vestre Frikirke


...pluss en liten smakebit tatt opp med digitalt kamera i dag, så kvaliteten er ikke allverden

torsdag 10. juni 2010

Slagerfestivalen i Holmis!

Ja nå har lille Holmestrand hatt sin egen slagerfestival!
Riktignok med lokale aktører fra Byteateret her, men med konferansier av det mer kjente slaget - nemlig Grand Prix-generalen Jostein Pedersen!

Det hele var et samarbeid mellom HUK (Holmestrand ungdomskorp), Hof hornmusikk og Holmestrand byteater. Aldri før har vi sett et sånt prosjekt her!

Det hele var lagt opp som en slagerfesival (som navnet tilsier) med framføring av 12 sanger fra 12 "land". Her snakker vi land fra lokale steder som Eplerød, Jernabanestasjonen, Breimyr, Hvitstein Stadion osv...

Sangene var reelle nok, alle hentet fra den virkelige verden.

Vi hadde oggså med Holmestrands svar på "Jentene fra Toten" - 3 kraftige karer utkledd som Divaer framførte nettopp Diva. Kjempeartig!

Det hele var lagt opp som en konkurranse med stemming og det hele, og vinnerne ble "Hard Rock Hallelujah" med 5 godt voksne damer utkledd skikkelige hardrockere!
Dette var virkelig høydaren!

Flott jobba til alle aktører!!

onsdag 9. juni 2010

En sommerhilsen!

Da jeg kom hjem fra jobb i dag nærmest lyste blomstene våre mot meg! Og liflig duft fra syrintreet var høyst tilstede.

Derfor denne lille videosnutten med de uteblomstene som villig blomstrer nå - og flere kommer etterhvert så jeg - herlig sommertid!