søndag 20. mars 2011

En flott lørdag!

Formiddagen tilbragte jeg på jobb på Holmestrand bibliotek, en hyggelig liten jobbedag som vanlig. Sjefen var innom og vi snakket om noen planer jeg har i DIS-sammenheng - vi får se om det blir noe ut av det :)

Deretter var det rett til Drammen sammen med Helge og Laila på konsert med Gatesangerne - en konsert de hadde kalt "Rød hane, grå elv".
Sånn til vanlig er det gamle Oslo-sanger de fremfører, men her hadde de innøvd et helt nytt program!
Et historisk tilbakeblikk på Drammen og elvas betydning for byen opp igjennom historien. Virkelig flott!

Det skrives dette om konserten:
Gatesangerne er viselegendene Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal og Kjetil Skaslien, som med denne forestillingen tar et historisk-musikalsk tilbakeblikk på elva, industrien og arbeiderkulturen. Elva preger fremdeles Drammen, men industrien byen ble tuftet på er borte. Historien, de sosiale forhold og politiske bevegelser ble til en rik kultur. Dikt, sanger og teaterstykker sprang ut av dette, fra tømmerfløtingens tid, via de harde 30-årene, klassekamp, industrieventyr, streiker, oppgangstider og nedleggelse. Historien og kulturen gjøres her levende; rått, vakkert og politisk. Fra Jens Gundersens vare penn med sterke undertoner, Rudolf Nilsens poetiske skildringer av arbeiderklassen, Per Sivles bitende diktning og Bjørn Nilsens satiriske teater, Svartkatten.


Etter en flott konsert tok vi turen til kinarestauranten Mr Yui's til et alldeles herlig måltid med dertil hørende drikke :)

En smakfull avslutning på en flott dag!

Ingen kommentarer: