tirsdag 25. august 2009

Falkøping og litt til...

Helgen 22.-23. august arrangerte svenskene sine slektsforskerdager, et årlig arrangement. DIS-Norge har vært representert der i flere år, men aldri med så mange som dette året. Tidlig gikk det ut en invitasjon til medlemmene, vi hadde nemlig bestemt oss for en delegasjon på 25 personer.

Det ble nedsatt en komite som jeg ble med i foruten Willy og John fra Vestfold og Anne fra Østfold.

Vi i komiteeen reiste bort allerede torsdag og vi fra Vestfold (pluss Hege) kjørte sammen avgårde med friskt mot med start på ettermiddagen. Framme var vi derfor ikke før svarte natta.
Underveis reiste vi innom Uddevalla og spiste en deilig middag.

Her ser du meg, Willy og John venter på maten mens vi tar litt leskende ventedrikke.

Foto: Hege Frebergsvik

På fredag var dagens program å rigge stand, før utflukt. Rigginga gikk greit med bannere, flagg, plakater og kart. Komiteen pluss Hege tok seg for det meste av dette, syns det ble fint jeg :)

Så var det utflukten som vi hadde forhåndspåmeldt oss på. Men dengang ei! En busstur i Arns rike hørtes fristende ut, men da vi ankom bussen var ikke vår påmelding registrert. De kunne ta med 2 av oss 4, så da fant vi ut at gutta kunne dra og Hege og jeg ble igjen på hotellet. Vi kosa oss veldig og kunne ta imot Laila da hun kom.

Laila har blogga litt her:
Fra ankomstdagen, Dag 1 og 2 av SSFD - pluss denne flotte bloggrullen
Torill har også flere innlegg fra SSFD 2009: her - her - her og her
Jeg overlater til Torill og Laila og presentere lørdag og søndag som selve messen var åpen.

Vi i Vestfold-bilen ville lage litt mer tur ut av dette og bestemte oss for hjemreise først mandag. Da skulle turen gå gjennom Arn-land på vei rundt Vänern før vi dro i retning vest og hjemlandet. Vi var innom Gudem med klosterruin og kirke, Varnhem gamle kirke og Ekorna vallen med flere gamle gravsteder.
En kjempeflott hjemtur!

Viser en liten bilderull derfra.
Musikken i bakgrunnen er Curcum Perficio av Enja.
En stor takk til musikkansvarlig Hege Frebergsvik!

2 kommentarer:

Bengtleo sa...

Hej Liv
Mycket bra blogg du skriver, särskilt den lilla filmen från Arn resan ni gjorde. Är det inte Arns Cecilia som synes på filmen ibland, (kvinnan i svart :-) )

Ha det och vi höres

Bengt K
DIS, Sverige

Laila Christiansen sa...

Nå bør du vel snart lese Arn-bøkene og vel???