torsdag 18. mars 2010

Gratulerer til arkivverket!

Nye websider er alltid spennende, og litt utfordrende å lete seg fram i. Man venner seg til de nettsidene man kjenner, så blir det nye måter å lete seg fram på. Dette merket vi med DIS-Norges nye websider og nå også arkivverkets nye sider.

Men - begge disse nettsidene har etter min mening utviklet seg til det bedre!

I første omgang når det gjelder design, mye mer innbydene. Også når det gjelder struktur som er annerledes bygd opp enn det man kjenner - men slett ikke vrient å bli kjent med. Her kan du lese hva de selv sier om de nye sidene sine.

På forsiden har de et felt med Månedens dokument og under der Nyheter. Man kan også enkelt bla seg rundt i nettutstillinger. Akkurat nå har de trukket fram Narvesens kioskkompani som har vært et kjent innslag i bybildet i Oslo siden 1894. Artig å se gamle bilder av disse kioskene.

Menystrukturen de nå har er enkel å manøvrere i og lett å bli kjent med så dette var virkelig bra! Søkefunksjonen virker og bedre, og her kan man faktisk søke på etternavn direkte i Digitalarkivet som fører deg til globalt søk - smart!
Man bør riktignok ha et litt unikt navn å søke på skal man få noen fornuftige treff. Jeg søkte for moro skyld på Hansen og fikk 213845 treff ;)

Igjen - gratulerer så mye til arkivverket!

Ingen kommentarer: