lørdag 13. november 2010

Inspirasjon fra Kulturvernets Hus

At administrasjonen til DIS-Norge og NSF i sommer flyttet fra Lakkegata 21 er vel kjent av de fleste lesere av denne bloggen. At dette er min arbeidsplass er vel heller ingen overraskelse, heller ikke at vår nye lokalitet er i Øvre Slottsgt 2B.

Her har vi blitt en del av Kulturvernets Hus som består av Norges Kulturvernforbunds medlemsorganisasjoner, ihvertfall noen av dem. Den største av oss er nok Husflidlagets folk, en hyggelig gjeng som fokuserer på husflidtradisjonen her i landet.

En dag jeg kom til lunsj så lå det et reklamehefte på bordet for noe som fenget min interresse. Joda - strikka julekuler! Dette så virkelig flott ut og helt etter mitt hjerte!

Jeg har i mine yngre dager vært en ivrig håndverker; og strikket, sydd, brodert, stofftrykket, heklet, hakket...puh...u name it!

Dette begynner å bli endel år siden nå så noen store prosjekter ville jeg nok ikke begitt meg ut på. Men disse små julekulene kunne jeg tenke meg å prøve meg på!

Derfor - en tur innom Husfliden her i Holmestrand måtte jeg jo - og nå er min første julekule ferdig!

Jeg får se hvor mange det blir, dette må tas i små porsjoner kjente jeg på arm og skulder...

Men artig å få den ferdig var det!

3 kommentarer:

Laila Christiansen sa...

så gøy Har du kjøpt boka? Den er supergøyal tror jeg!

Liv Ofsdal sa...

Jeg har ikke kjøpt boka, men fin er den ja - har bladd i den. Må nok få laget et par kuler til og henge de i vinduet til jul, de er litt store å ha i juletreet syns jeg.

Bestahobby sa...

Så fin den ble, hørte de ble solgt i Paris for 800,- pr. stykk. Godt at norsk håndtverk blir verdsatt. Holder på å lage min egen bloggside, lurte på hvordan du har fått kopiert inn googel oversett? Får det ikke til. Ellers synes jeg siden din er veldig fin. Holder selv på med slektsforskning.