onsdag 20. februar 2013

Kindle - til stor glede!

Ja faktisk, denne duppeditten har virkelig blitt en god følgesvenn!
(For uinnvidde - Kindle er et elektronisk lesebrett som man leser e-bøker på)

I mitt tidligere voksenliv hadde jeg alltid en bok i nærheten - mest krim- og spenningsbøker men og noen romaner. Men så endret endel ting seg - det meste av tiden min ble tilbragt foran en dataskjerm, både i jobb og fritid. Jeg tenkte stadig på at jeg måtte gjenoppta boklesingen, men fant aldri tid og rom for det...

Jeg prøvde noen ganger, men med en begynnende grå stær pluss noen andre begrensninger ble det rett og slett for slitsomt... Huff, som jeg savnet dette...

Så fikk jeg høre fra Laila at hun nå hadde funnet løsningen som ville passe meg utmerket! Ja her var entusiasmen stor!
Javel?...tenkte jeg...sier du det...hmm... (skepsisen var til å ta og føle på...)
Hun hadde nemlig gått til innkjøp av et lesebrett, en Kindle, og det måtte da være den ultimate løsningen for meg, fortsatte hun.
Sikkert vel og bra det, var min tanke, men det hjelper sikkert ikke meg. Jeg har ikke tall på alle motargumentene jeg fant på.

Men hun ga seg ikke! Jeg kunne få låne den, jeg kunne få velge hvilken bok jeg likte - ja fristelsene var mange. Så da vi var i Florida i jula hadde hun nok bestemt seg - jeg bare MÅTTE prøve hennes Kindle. Jeg fikk låne den i de 2 ukene vi var sammen "over there" - og mer skulle det faktisk ikke til - jeg var overbevist!


Da var det bare å bestille meg en Kindle - en sånn måtte jeg bare ha!! Disse lesebrettene finnes i mange utgaver - men for meg holder det med den som kun er lesebrett og ikke har 3G og andre fristelser. Dette skulle KUN være min måte å lese bøker på.

En super mulighet til å ha med på toget til og fra jobb, enkel å ha med i senga eller i godstolen i stua. Og boka blir aldri tjukkere enn 1 cm eller tyngre enn 300 gram. Bokstavstørrelsen kan justeres opp og ned så da tilpasser jeg den sånn at det blir greit å lese for meg uten for store anstrengelser - veldig vesentlig for meg! Den er utstyrt med en liten lampe på toppen så da kan jeg bruke den selv om det er mørkt rundt meg, for det er ikke lys i skjermen. Å sitte med den ute i sola regner jeg og med går helt smertefritt siden det ikke blir gjenskinn, som det gjør med dataskjermer.

Så med mine skralle øyne og enda mer skralle hender og armer var dette faktisk løsningen!
Takk skal du ha Laila, for at du ikke gir deg når du først har bestemt deg!!

Boken jeg startet med i Florida var Sukkerdøden av Unni Lindell. På bildet over er  jeg dypt inne i den tredje boken som er en thriller. Ja spennende skal litteraturen være!

Det blir spennende å følge med på om e-bøker også blir en mulighet å få låne på bibliotekene!


søndag 17. februar 2013

Slektskafe i Tønsberg

På lørdag datt det inn en invitasjon på DIS-Vestfolds facebookgruppe:
Endel slekstforskere vil samles til en kaffetår og muligens en vaffel på Tønsberg bibliotek i morgen, lørdag, ved 11 tiden. Har du lyst til å ta en tur så er du hjertlig velkommen.

Og dette hadde jeg lyst til!
Det har blitt få muligheter for meg å være med på dette det siste året, men utover nå har jeg bedre mulighet. Så ja takk!!

Det kunne nok vært flere enn oss stamme gjester som deltok, men med litt mer publisitet dukker det sikkert opp flere etterhvert.

Hva skjer så på disse kafeene?
Vel, det er egentlig opp til de tilstedeværende - men nå sist lørdag var det vel mest en sosial setting hvor vi pratet om løst og fast og ikke nødvendigvig slektsprating. Men vi var jo innom vår felles interesse og, i tillegg til dataprat og om vær og vind.

Biblioteket har og et velutstyrt lokalrom med lokalhistorie fra Vestfold.
Der kan du også finne gamle aviser på mikrofilm, i tillegg til mye mer som er nyttig for alle med slekt i Vestfold.