torsdag 28. november 2013

Lofsdal.net til gjensidig nytte og glede!

Ja faktisk, slektsiden min kan og være til annen nytte enn først antatt!

Forleden fikk jeg en e-post fra Hadsten Lokalarkiv i Danmark som lød:

"Kommentarer: Jeg er ved at indtaste gravpladser/foto for Hadsten sogn/Over Hadsten Kirkegård.
Lovise Charlotte Blichfeldt f. Mûller er død 26. aug. 1874.
Hvis I er interesseret i et digitalt billede af gravstenen kan i bede om et. Det er gratis.
Venlig hilsen arkivleder XX"


Og selvfølgelig ville jeg ha bilde av gravstenen! Og virkelig - den var absolutt ikke lett å tyde nei!For den drevne bildebehandler lar sikkert dette bildet seg behandle til det bedre.

At min slektside kunne være til nytte for arkivene hadde jeg nok ikke tenkt meg da jeg opprettet denne siden.
Jeg takket pent for henvendelsen og nysgjerrig som jeg er måtte jeg jo spørre om hvordan hun fant fram til siden min. Joda - Hadsten Lokalarkiv jobber med å taste inn tekst fra gravstener og legger også ut bilder av dem (som DIS-Norge også gjør med sin Gravminneside). Hun slet med å tyde et navn der så hun googlet ektemannens navn, Frands Blichfeldt, og fikk treff på min nettside!

Samtidig som hun fikk hjelp til å tyde gravstenen fikk jeg dødsdatoer jeg ellers ikke ville funnet.

Jeg gikk så igang med å prøve søkemotoren på Hadsten Lokalarkivs gravsteder, på navnet Blichfeldt som jeg vet det er endel av der. Jeg fikk fram 3 treff på Sct. Pauls kirkegård, som sikkert er i slekta - men som jeg ikke enda har i basen. Disse gravstenene var av mye nyere dato og bildene var kjempeflotte - se bare her:


Det blir nok flere turer innom dette lokalarkivets nettsider!


søndag 17. november 2013

Slekta langt nord - i Hammerfest - oppfølger!

Som en oppfølger på innlegget mitt fra mai 2013 om slekt i Hammerfest kommer det her en oppfølger.
Jeg måtte jo lete etter resten av "flokken"!


I mitt forrige innlegg skrev jeg at jeg måtte jobbe mer med søskenflokken - altså hvor ungene til Ole Christian Doxrud og Henriette Dorthea Blichfeldt var født.

Ole Christian og Henriette Dorthea bosatte seg jo i Hammerfest som det tidligere innlegget mitt viser til.
Ole Christian Doxrud døde i Bergen i 1864 (hvor han var overtoldbetjent fra 1859) mens Henrietta Dorthea Blichfeldt etter dette reiste tilbake til Hammerfest og bosatte seg hos datteren Helene Margrethe.
Henriette døde så i Hammerfest i 1867.

Deres 2 første barn; Helene Margrethe Elisabeth og Hans Olai ble født i Oslo. Deretter reiste de til Hammerfest og fikk 4 døtre der: Ingeborg Marie f. 1825, Christiane Dorthea f. 1828, Elise Valentine f. 1830 og Hendrikka Olava f. 1832.

I Folketelling 1865 finner jeg ut at Hans Olais hustru Sørine bor på Måsøy i Finnmark som enke med tre av deres felles barn. De fikk ikke mindre enn 9 barn født i perioden 1851-1863 - alle født nordpå.
De 5 første i Hammerfest, 2 i Tromsø og de 2 siste på Måsøy.

Det som hjalp meg til å finne hele denne store ungeflokken var en tur innom Tromsø bibliotek ved vår tur nummer 2 til denne flotte byen. Jeg var ute etter om det fantes slekthistorie fra Måsøy, og fikk utlevert bind 1 av Norges slektsleksikon fra Finnmark fylke (ikke digitalt enda), Måsøy kommune N 2018. 


På side 226 der fant jeg famile nr 0387; Handelsmann Hans Olai Doxrud og hans familie. Der var de listet opp med fødselsdatoer, dåpsdatoer, konfirmasjonsdatoer og vielsedato! Så da var det enkelt å plukke fra kirkebøkene. På denne oversikten er ikke de to eldste barna med, ei heller 2 barn som døde som veldig små, et dødfødt og en som døde 2 mnd. gammel.

Det var og henvisning til Sørines 2. ekteskap der, hvor hun fikk en sønn til.


onsdag 6. november 2013

Lofsdal.net er oppdatert!

Da har jeg fått oppdatert slektsiden min igjen! Et halvt år siden sist, så det var på høy tid. Det er ikke så mye nytt som det var tidligere - men litt blir det jo. Jeg får stadig henvendelser fra folk som finner sine på siden min - så da blir basen bare bedre!

Noen nye slektskontakter har det også blitt av dette - så sjekk gjerne om du finner noe kjent :)

Takk til alle som bidrar!

Bildet viser min mor Astri og hennes søster Åse på Hvaler hvor de hadde sin tidligste oppvekst.