torsdag 15. november 2007

Flott medlemsmøte i DIS-Vestfold

I går bar det nok en gang til Stokke på medlemsmøte i DIS-Vestfold. Det er alltid trivelig å samles - å møte andre som driver med denne noe spesielle hobbyen; nemlig Slektsforsking. Vi syns selvfølgelig ikke den er spesiell i hele tatt - men en spennende og lærerik hobby!

Kveldens tema var "Med et kritisk blikk på bygdebøkene" ved Torbjørn Sten Karlsen fra Vestfold Slektshistorielag. Han ble presentert som "den som vet mest om bygdebøker i Vestfold" og jeg tenkte...jøye meg - kan det stemme da?
Og jommen - det trur jeg faktisk!

Et knippe av mine bygdebøker

Han hadde en utrulig kunnskap om bygdebøkene i fylket vårt!
Og sa som sant var - bygdebøker er og blir en sekundærkilde - de inneholder masse feil! Dette visste jeg igrunn - men likevel greit å høre det fra en som kunne sakene sine såpass bra som Torbjørn. Han tok for seg alle bygdebøkene i Vestfold - og de som fikk best kritikk var de som Sigurd Unneberg har skrevet - altså de fra Botne, Våle, Hof og Ramnes. De fleste andre ble ganske betraktelig slaktet! Han hadde en uformell og humoristisk tone i foredraget sitt - men likevel seriøs. Han kom med endel historier fra de ulike distriktene - noe som krydret det hele!

Deretter var det pause med kaffe og wienerbrød - det er da man får prata med folk - skikkelig hyggelig! Det var vel ca 30 personer tilstede på møtet - ikke værst det en mørk og litt kald novemberkveld.

Etter pausen var det leder John Ludvigsen sin tur - som kunne fortelle om et nylig startet prosjekt. Det er et samarbeidsprosjekt mellom DIS-Vestfold (DIS-VF), Vestfold Fylkesmuseum, Vestfold Slektshistorielag (VSHL) og Jarlsberg Historielag . Prosjektgruppa består av Marit Jordet fra Jarlsberg Historielag (leder), Oddne Johansen, Arne Bechmann, Frank Nordberg og John Ludvigsen. De 4 sistnevnte er alle fra både DIS-VF og VSHL.
Prosjektet går ut på å digitalisere for å bevare, men også for å få mulighet til å identifisere personene. De vil derfor etter hvert legges ut på internett for at folk skal kunne gi tilbakmelding til prosjektet. Finner man noe interressant i denne basen blir det så mulig å bestille fotografier fra prosjektgruppa. Dette gleder vi oss alle til!

6 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Gratulerer til dere i VF, flinke er dere til å lage møter med interessante foredrag :-)

Blir spennende å se hva det blir til med foto-prosjektet, kanskje dere skal ta kontakt med DIS-MR? De har hatt et slikt samarbeide i Ålesund mener jeg å huske!

John Ludvigsen sa...

Hei Liv,

Moro å lese dette referatet ditt. Det må åpenbart være hyggelig og læreriktig å komme på møter i DIS-Vestfold.
:-)

John

LivS sa...

Ja bare ta kontakt med Ragnar på Ålesund Museum, han har sikkert tips om dere trenger

Liv Ofsdal sa...

Heisan!

Takk for hyggelige kommentarer!
Regner med at John titter innom sånn småningom så ser han sikkert tipsene deres ;)

John Ludvigsen sa...

Hei,

Takker for alle tips.
Vi har allerede en dialog med fotosamlingen i Narvik som har gjort en liknende jobb.

John

Anne-Lise sa...

Gratulerer så mye med blogg Liv. Synd at jeg ikke fikk vært på møte i DIS-Vestfold igår kveld, men ble dessverre forhindret. Flott at du legger ut et referat, slik at andre kan få med seg hva som skjer. Satser på å være med neste gang :-)