mandag 26. april 2010

Landsmøte i DIS-Norge



Ja da er årets landsmøte i DIS-Norge avviklet, denne gang (som ofte før) - på Quality Hotell Gardemoen. Dette var ikke bare et vanlig Landsmøte som vi har annet hvert år - men også en markering av at vi hadde blitt voksne - hele 20 år gamle!

Siden Vestfold-delegasjonen var bilende fikk jeg sitte på i bilen til John, litt trangt kanskje, med 5 i bilen. Men med 3 jenter med godt humør gikk det hele strålende. Underveis fikk vi et lite oppdrag, å kjøre innom SFH. Dette skulle ikke by på store problemer (tenkte jeg) - dit har jeg jo kjørt flere ganger. En liten strek i regningen ble det likevel -

Festningstunellen var stengt og vi måtte kjøre gjennom sentrum! Vestfoldinger på tur ja...hehe. Godt var det at Nina var litt kjent i starten av vår sentrumskjøring og jeg var kjent da vi kom til Østbaneområdet så vi fant da fram...heldigvis!

Deretter bar det videre oppover til Jessheim, om noe forsinket.

Innsjekkingen av møtedeltagere var da i full gang (som jeg skulle være med på) - bra at Marianne var i full gang da jeg kom!
Foto: Jarle Hannisdal
Så var det inn på møterommet og leder Torill åpnet ballet. Jeg var en av sekretærene som skulle nedfelle vesentlige ting skriftlig, og vi skulle sitte på podiet som var stilt opp foran lerretet. Følte meg vel litt på utstilling...egentlig, men vente meg fort til det.

Selve Landsmøtet er behøring publisert på lederbloggen i flere innlegg:
Åpning og beretning
Fra Landsmøtet
Foredrag v/Per Øivind Sandberg
Styrearbeid
Middag med taler
Utdeling av DIS-bjørner
Valg
Foredrag v/Sølvi Sogner
Avslutning

Lørdag var det lagt inn en liten utflukt, ikke dumt siden dette kom til å bli en ganske stillesittende helg sånn ellers. Vi ble beordret inn i 2 busser som skulle føre oss til Raknehaugen. Bussene stoppet ved Hovin kirke hvor vi ble møtt av en guide.
Jeg forteller her mest om en bygning rett ved kirken; Skrivergården på østre Hovin gård som ble fredet i 1923.. 

Jon Anders filma endel av utflukten som du kan se her

Akkurat da vi kom til gården kom eieren tilfeldigvis forbi og vi ble invitert inn for å se. Det som imponerte meg mest der inne var denne tapeten, og hvor godt fargene holder seg! 

Akershusmuseet skriver om denne gården:
Foto John Ludvigsen
Skrivergården
Ved innkjøringen til kirken ligger Østre Hovin gård, også kalt «skrivergården». Hovin var i middelalderen kirkegods under Oslo domkirke. Etter reformasjonen ble gården lagt under Kronen (staten), for så å bli sorenskriver gård i 1748. I denne anledning ble gårdsanlegget delvis fornyet, og hovedbygningen ble utvidet og ombygget til sin nåværende form. Hovin var sorenskrivergård frem til 1815. Huset er i dag fredet. 

Foto: Hege K. D. J. Frebergsvik

Riksantikvaren sier på sin presentasjon av bygningen:
I frihåndsdekor er det malt krigsscener på lerretstapetet fra 1760.

Så var det gamle små glassruter i vinduene, bulkete og fine. Legger ut et bilde som er tatt gjennom disse rutene innenfra.

Deretter gikk ferden videre mot gravhaugene.
 

1 kommentar:

Laila N. Christiansen sa...

ååå skulle ønske jeg hadde vært der da! Men - sånn er det, man kan ikke alltid få gjort alt. Herlig med referater og lyd og filmer!