mandag 31. desember 2012

Et tilbakeblikk på 2012

Ja da skriver vi dette årets siste dag og et tilbakeblikk på året som har vært er på sin plass.
Jeg kommer her til å trekke fram et innlegg, eller to, fra hver måned.

Januar
Året startet med en innsats i prosjektet "Adopter en Eidsvollsmann" ved at jeg adopterte Hans Hein Nysom som representerte Holmestrand på Eidsvoll i 1814. Dette har fulgt meg gjennom hele 2012 og jeg leverte siste fil til prosjektet i november.

Februar
Et foredrag med Folkeuniversitetet i Drammen fattet min interesse, siden dette området er sentralt i min søken etter slekt. Førsteamanuensis og historiker Hanne Marie Johansen snakket om "Barndommens Drammen på 1800-tallet" og dette var jo midt i blinken for meg. Vi fikk et innblikk i hvordan oppveksten hadde vært i Drammen by og ble servert flere hverdagshistorier.

Mars
Så kom dagen for mitt lille Jubileum, det var akkurat 10 år siden Laila og jeg møttes for første gang. Etter den dagen har dette utviklet seg til et godt og nært vennskap og vi gjør stadig mye artig sammen. Fellesnevneren er at vi har felles slekt på min morsside og hennes farsside - en slekt som i alle år ble hemmeligholdt av min mormor.

Mars er og tiden for årsmøter i DIS-Norge - i år fikk jeg med meg 2 av dem:
DIS-Oslo/Akersus på Riksarkivet
DIS-Vestfold på Stokke Bygdetun

April
Jeg har fått kontakt med ny dansk slekt også dette året - og det med etterkommere av min oldefars bror som jeg ikke visste om! At han hadde bosatt seg i Danmark og stiftet familie der visste jeg ikke noe om - så dette var spesielt artig! Her kommer det inn hvor nyttig denne bloggingen kan være - ved søk på slekt fikk de treff på et av mine tidligere innlegg.

Mai
At slektsforsking handler mye om tilfeldigheter vet vi jo mye om, vi som har kasta oss over dette. Så også dette året, noe jeg har blogget om i dette innlegget: Aldri så galt at det ikke er godt for noe
Hadde jeg ikke tråla meg gjennom hver side i Elverums 8 bygdebøker for å lage indeks over gårdsnavn hadde jeg vel aldri funnet ut av dette! Indeksen ligger under medlemssidene hos DIS-Norge (krever innlogging)

Juni
Så var sommeren her og med den kulturfestivalen i Holmestrand. Det er som vanlig mye som skjer disse dagene dette holder på, og når det lokale koret Swinglett er med ja da er faktisk det et "must", for meg ihvertfall.

Juli
At leten etter slekt kan by på utfordringer vet vi jo, men her har jeg et eksempel på en skikkelig nøtt:
Blichfeldtene mine - til glede og besvær Les og lær!

August
Ja her ble det ingen blogginnlegg ser jeg...hmm... får ta kalenderen i bruk da...
Erik har kommet inn på studier i Tromsø - så da fikk vi brått en student i familien! Han har kasta seg på studiet Dokumentasjonsvitenskap - dette er jo nesten i min gate det! Bra går det og, så langt :)

September
Høstens første møte i DIS-Vestfold skulle få besøk av en av forfatterne av de tidligere utgivelsene av "Våre Røtter", Per Sandberg, en bok mange har stor nytte av i slektsforskingen.

En annen ting jeg har kasta meg over denne høsten er Anne-Berits Yoga-kurs, noe jeg har stor glede og nytte av!

Oktober
Nå var det tid for årets store arrangement i DIS-Norges regi, nemlig Slektsforskerdagen. Dette er et arrangement som går av stabelen over hele landet den siste lørdagen i oktober hvert år. Det er snakk om både små og store arrangementer og i år valgte jeg å være med på et lite, i Sande bibliotek i Vestfold.
Veldig hyggelig å treffe folk som er interesserte i det samme som meg!

November
Her trekker jeg fram et foredrag som Kristian Hunskaar hadde hos DIS-Sande om den nye webportalen til Arkivverket. Han snakket også om den nylig publiserte FT 1891

Desember
Årets siste måned dreide seg kun om en ting for meg: Florida 2012 med cruise i Karibien
Det ligger mer om denne turen på min reiseblogg

Ingen kommentarer: