torsdag 10. april 2014

Snart flere 1800-talls københavnere på nettet!


Etter å ha jobbet endel med danske kilder i det siste fant jeg fort ut at København var litt tricky. Det samme syns nok mange om vår hovedstad og, men folkemengden i disse to hovedstedene er ikke helt sammenlignbart så antall kirker, og kilder - er vesentlig mer i København.

Mye er likt i våre to lands hovedsteder, men allikevel noe ulikt.

I dag kom jeg over en nyhet fra statsarkivet i København, nemlig denne:
Snart flere 1800-talls københavnere på nettet

Nyheten kan blant annet fortelle dette:

Politiets mandtaller fra 1866-1899 vil blive den første arkivserie vi stiller til rådighed online efter at Stadsarkivet har indgået et samarbejde med Family Search om at digitalisere arkivmateriale. Politiets mandtaller indeholder oplysninger om københavnske familier og deres forskellige adresser rundt omkring i byen igennem mere end tredive år.

Samarbejde med Family Search
Stadsarkivet har indgået et samarbejde med Family Search om digitalisering af en stor mængde arkivmateriale. Family Search har opstillet scannere i Stadsarkivets bygninger på Artillerivej, hvorfra de i forbløffende højt tempo digitaliserer udvalgt arkivmateriale, der er relevant for slægtsforskere. Family Search er en amerikansk organisation af mormoner, der arbejder med slægtsforskning.


Ingen kommentarer: