fredag 28. november 2014

Problemliste i Legacy


Det første du bør gjøre ved en nyinnstallert Legacy er å gå igjennom oppsettet for hva du anser som problem/feil i registreringen din. Legacy har muligheten med å søke opp en problemliste man kan gå igjennom, Mulige problem, som du finner under Verktøy på menylinja.


Da jeg importerte min base inn i Legacy 8 som jeg innstallerte for et år siden fikk jeg nesten sjokk - det var mange røde punkter overalt!
Se eksempelet under:


På eksempelet mitt er det røde punktet på Andreas der fordi han er født for kort tid etter at foreldrene giftet seg. Javel? Har mange uekte barn i basen og jeg - det er ikke feil for det!

De 2 andre punktene er fordi Edvard og Emilie er født med for lang avstand - ja her er det mye å rydde opp i skjønte jeg! Ved å holde musepila på et rødt punkt får man opp grunnen til varselet - se eksempelet under - dette fikk jeg fram på rødt punkt etter Andreas:


Som du ser er det flere valg: Du kan utelate problemet på personen, eller du kan endre problemoppsettet.

Jeg vil foreslå å gå inn i problemoppsettet og gå igjennom det sånn at promlista man kan søke opp ikke blir altfor lang. Problem som Barn født før foreldrenes ekteskap og Begravelsesdato mer enn 30 år etter død ville jeg ikke ha med.

Du må selv gå igjennom oppsettet for å gjøre de valgene som passer for deg, jeg viser kun mine valg - dette er det ingen fasit på.

Jeg viser et par eksempler under her på sånn jeg har satt det opp.

Advarsler


Mellomrom


Når oppsettet er gjort sånn du ønsker det og du har endel personer i basen din kan du lage en problemliste. Det gjør fra samme side som du setter opp dette, til høyre klikker du på Lag problemliste.
Vær oppmerksom på at har du en stor base tar dette litt tid - det er mye som skal søkes igjennom!

Du vil så få opp en liste som du kan skrive ut eller lagre som pdf.

Lykke til!!

2 kommentarer:

eirik d. nord sa...

Flott Liv, det er nok mange som har fått mange røde varsler :-)

Liv Ofsdal sa...

Vil tro det - greit å vite hva man kan gjøre med dem :) Har planer om flere tips utover så det er bare å følge med!

Takk for kommentar!