lørdag 3. januar 2009

Nytt år - nye muligheter

Da er 2009 ubønnhørlig godt i gang med nye oppgaver og utfordringer.

Jeg har starta arbeidsåret med 2 dager på biblioteket jeg jobber på - 2 utrolig stille dager. Det kunne nesten virke som om lånerne har glemt vår eksistens - men det er vel litt sånn at plutselig er det nye året og dets hverdager over oss. Vi får vel satse på at lånerne finner tilbake til oss etterhvert.

På mandag så starter jeg igjen på DIS-kontoret etter en altfor lang pause derfra. Først tok jeg noen oppsparte fridager, da de tok slutt ble jeg sjuk - og så var jula der med dens fridager. Så dette ble ikke helt som planlagt.

Men likevel - ikke så galt at det ikke er godt for noe - det har blitt endel forsking på egen slekt. Det var en stund siden sist merka jeg...

Ikke minst har jeg jobba med min slekt i Bamble - hvor oldemor Anna Petrea kom fra. Jeg fant ut at noe av mine Bamble-slekt også kom fra Gjerstad i Aust-Agder - og her har jeg virkelig funnet masse!
Med kjøp av 2 bygdebøker fra Bamble pluss fjernlån av Gjerstad Bygdesoge (som jeg bare MÅÅ få skaffa meg!!) i kombinasjon med søk på Familysearch, i kirkebøker og folketellinger har det rent inn med ny slekt de siste ukene. Så her er det nok å ta tak i!

Og ikke nok med det - 1. nyttårsdag våknet jeg til følgende melding fra TorillJ:

T: har du hørt gårsdagens nyhet
L: eeeh...neei?
T: min firmenning er fetter til Lailas far
L: aaah...jøss
T: hehe
L: da er vi i slekt og da jo!!
Lailas far er min 3menning

Så nå jobbes det som bare det med denne felles slekta - dvs det er Laila og Torill som jobber, jeg sitter bare på sidelinja og tar imot ;) Veldig rart dette - slektsskapet med Laila har jo vært klart lenge, men at Torill også kommer inn på denne linja var veldig morsomt. Vi jobber jo litt sammen med DIS-ting sånn ellers, har nybegynnerkursene i DIS-OA sammen, var redaktører for Slekt og Data nr 2/2008 sammen. Populært kalt "erteris"... hehe.

Så dette har absolutt vært en god start på et nytt år!!

Så vil jeg ønske alle et godt nytt slektsforskingsår!!

1 kommentar:

TorillJ sa...

Velkommen i klanen er det vel da lov å si ;-)