lørdag 5. september 2009

Bygdekvinnelagets marked i Hillestad

I dag hadde Hillestad, en bygd i Holmestrand, sitt årlige marked. Hillestadmarkedet har vært arrangert i flere år, men ikke så omfattende som i år. De hadde til og med en egen slektsforskerstand som Botne Historielag betjente!

På bildet ser du Paul og Anne-Lene fra historielaget i prat med John

Ellers var det salg av jordbruksprodukter som
grønnsaker, egg og bakervarer direkte fra gårdene rundt omkring. Markedet er også fullt av hjemmeprodusert kunsthåndverk. Og ikke minst - inne var det flere stands med strikka varer som sokker, jakker og drakter!

Det var selvfølgelig også en bod med vafler, kaker, kaffe og rømmegrøt.
Utlodning var det og, så jeg kjøpte et par remser med lodd. Og jommen - jeg vant en gevinst! Det ble en piquet-trøye til gubben...ikke dårlig for en som aldri har hatt vinnerlykke!

Markedet holdes på skolen i Hillestad, og rett ved siden av finner vi Reidvintunet. Her finner vi den gamle Ramberg skole som opprinnelig sto på Ramberg i Holmestrand ved den gamle E18.
Denne skolen er så flyttet til Hillestad hvor det blandt annet r et innredet klasserom med pulter og annet utstyr fra den gangen skolen var i drift.
Kåre Holts dikterstue er også plassert på tunet.

Ved siden av tunet er det opparbeida en gammel jernbanetrasé hvor Hvittingfossbanen i sin tid gikk. Her har de også plassert den gamle Ramnes stasjon

Et flott arrangement!

1 kommentar:

Anne-Lise sa...

Koselig med en slik markedsdag i nærmiljøet. Her er hele bygda i sving for å markedsføre og selge sine produkter.