fredag 25. desember 2009

Botnar med nytt nummer

De siste helgene før jul hadde Botne Historielag en liten stand på Meny med sine magasiner, nemlig Botnar.

Botnar gis ut 1 gang pr år og jeg har nå alle de utgitte heftene fra 1991 og fram til i år. Da jeg tok en titt på det ferskeste heftet så jeg et flott bilde av Hillestad kirke! Det viste en nyoppusset kirke fra en litt uvanlig vinkel sånn at elven som renner forbi kom fint med på bildet.


Fotografer til denne flotte forsiden er John Barstad og Lars Engelstad og om bildet skriver de: Hillestad kirke ble i sommer reparert og pusset opp utvendig, senere skal det også utføres arbeider inne i bygningen. Den ligger vakkert til ved elvebredden. Kirkebygget ble innviet den 29. sept 1724 og kostet i alt 320 Riksdaler, 2 Ort og 22 Skilling.
Fra 1300-tallet og fram til 1724 sto det en stavkirke - "Hildisstada Margareta Kirkja" på samme sted. Biskop Jens Nilssøn passerte vinteren 1596 stavkirken på vei mot Hanekleiva. Da hadde han kirken på høyre side, forteller han. Stavkirken lå nok litt lengre vekk fra elva for å gi plass til veien.

Her er innholdslista til årets hefte


Ved en titt inne i heftet finner vi en artikkel av Ole Bent Aasnes som han har kalt "Kirkeveien fra Holtan til Hillestad kirke". Det var nettopp i dette området slekta til manden i huset bodde og der har han fått med et sitat fra hans morfar Bernt Sørensen - jeg siterer fra artikkelen: "Som en kuriositet kan nevnes at den sist kjente observasjonen av huldra i Hillestad ble etter sigende gjort av Bernt Sørensen i nærheten av hustufta etter Grellandstua".


Jeg vil også nevne at historielagets nettside nå har kommet i en oppdatert versjon. Flott arbeid dere gjør!

2 kommentarer:

Knut Svebakk-Johansen sa...

Hei Liv.
Dette er kommentarer fra webmaster til hjemmesidne for Botne Historielag. Vi har nå fått eget domene og sidene er nå flyttet over og kun den nye web-adr. vil bli opprettholdt. Fint om du endrer linken atil riktig URL.
www.botnehistorielag.no

mvh.
Knut S-J

Liv Ofsdal sa...

Hei Knut!

Da er linken endret :)
Takk for hintet!
kanskje du også kan endre linken til min blogg? Det ligger en henvisning under Slektshistorie" - den viser til feil url :(
Rett link til bloggen min er nå http://livofs.blogspot.com