tirsdag 30. august 2011

De svenske slektsforskerdagene 2011

Ja nå er det visst på høy tid å få lagt ut litt mer på bloggen ser jeg! Nå har ikke bloggtørken vært så lang som det kan se ut som, det har blitt behørig blogget på reisebloggen min fra en flott tur til Kina vi hadde i august.

Den er riktignok ikke helt fullført (ferieblogginga altså) - men jeg får ta litt innimellom slaga.

En knapp uke etter hjemkomst fra Kina var det å pakke på nytt - om ikke fullt så mye som til 3 uker i Kina, så må man jo ha med seg litt i kofferten for en helg.
Det var nemlig duket for den årlige slektsforskermessen i Sverige som i år ble holdt i Norrköping.

Vi dro avgårde fredag morgen i buss, 18 ivrige slektsforskere fra Norge! Bussturen gikk veldig greit - den ble bare litt lang! GPS'en til sjåføren lurte oss nemlig via Jönköping som ga oss en ekstra reisetid på...3 timer. Nuvel - vi hadde det hyggelig på turen vi, fikk handla det som handles bør i dette landet samt henta forhåndsbestilte baguetter og dertil hørende drikke.


Klokka ble derfor litt mer enn vi hadde tenkt før vi kom fram så rigginga måtte vi spare til dagen etter.
Etter en rask pizza ved hotellet ble det tidlig kveld (ihvertfall på meg). Vi måtte opp grytidlig neste morgen for å rigge stand. Den måtte jo være klar til dørene åpnet kl 9 for publikum syns vi!
Her er inngangen til messehallen.
Foto: Jan Eri

Så strøyma det på med folk og man måtte gå i kø samme hvor man skulle. Svenskene fant Norge-standen og så vi som satt med søkehjelp fikk nok av utfordringer. Og mange svensker forlot oss lykkelige som bare det, og så er det gratis da gitt - det er jo ikke de vant til.

Her er vi klare til dyst! Jan og Hilde i forgrunnen.
Foto: Jan Eri
Alt i alt en artig men intens og slitsom helg!
Bussturen hjem gikk heldigvis unna på noe kortere tid og selv ble jeg plukka opp av gubben på Elvestad utenfor Moss for å ta ferga over til "rette" sida av fjorden.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis man vil kombinere Norrköping med handletur i Svinesund, er å kjøre forbi Jönköping rett vei.

Men fra Oslo er det nok raskest å reise langs E18 til et stykke forbi Örebro før man reiser sørøstover.

Rart ikke Torill protesterte mot veivalget da hun har kjørt til nabobyen Linköping mange ganger og burde visst man ikke reiser sørover fra østsiden av Karlstad forbi Mariehamn og Jönköping for å dra opp til Norrköping.

Til Linköping er det ca. 1.5 times omvei til Linköping å reise over Uddevalla-Jönköping, avhengig av hvor fort man kjører/råkjører.

Liv Ofsdal sa...

Hei Anonym (hvem du nå er). Vi kjørte ikke E6 og via Svinesund...