tirsdag 25. september 2012

Høstens første Legacy-møte

I DIS-Vestfold er jeg fadder for slektsprogrammet Legacy og i den anledning har jeg noen brukermøter. Dette er åpne møter for oss som bruker dette programmet eller for de som bare er nysgjerrig på å se hvordan det fungerer.

Siden jeg bor i Holmestrand så er det her møtene avvikles, og siden jeg også jobber på biblioteket her i byen (i tillegg til på DIS-Norges kontor i Oslo) er det naturlig for meg å leie lokaler på biblioteket til møtene.

Det blir ca 3 møter på våren og 3 møter på høsten, og i kveld var altså høstens første møte.

Det var ikke så mange som drista seg ut i det mørke og regnfulle høstmørket i kveld, men vi hadde det veldig hyggelig og nyttig vi som var der. Et par stykker hadde brukt andre program tidligere og var nysgjerrig på hvorda Legacy virket, og de var forsnøyde med det de så og hørte.

Kveldens fokus var veldig variert, alt fra hjelp til innstallasjon, til å justere innstillinger i programmet og til å vise hva "flagging" eller merking fungerer. Vi gikk igjennom noen rapporter, slektstavler, sortering av barnelister, hente opp og tilpasse "mulige problemer" for å se på noen av de veldig mange mulighetene som finnes.

Så da håper jeg som alltid at de som møtte fikk utbytte av kvelden - noe jeg fikk bekreftet ved en som hadde brukt programmet en stund sa han fikk mange aha-opplevelser i kveld :)
Og da blir en skarve fadder og møteholder veldig fornøyd!!

Velkommen til neste brukermøte som holdes tirsdag 23. oktober, kun noen dager før årets happening, Slektsforskerdagen 2012!

Ingen kommentarer: