lørdag 9. mars 2013

Felles slekt over dammen!

Forleden var jeg innom Holmestrandsforumet på Slektsforum, siden jeg bor i Holmestrand og gubben har endel slekt her så abonnerer jeg på det forumet - naturlig nok.
Der kom det et innlegg fra en som hjalp en amerikaner med å finne nålevende slekt i Norge. Det var faktisk Anne-Lise som tipsa meg om dette, og siden tittelen på innlegget var veldig generelt fanga den ikke min interesse sånn med en gang.

Jeg siterer:
Tittel: Looking for family
Tekst: Hi, I am helping a woman in America who is looking for cousins in Norway. 
Hans Mathias Nilsen was born in Botne in 1 Feb 1883. His parents were Niels Gustav Nielsen and Anne Marie Nielsdatter.


Så kom det endel informasjon og linker i teksten.

Niels Gustav Nielsen ja - han er jo i slekta til gubben!
Jeg sjekka linker og navn og dette stemte virkelig - sånt er virkelig artig!

Jeg fikk tak i denne amerikanske damens navn (Kathy) og e-postadresse og utvekslet informasjon - her har vi nok endel å hente på begge sider av dammen. Etter mine beregninger (dvs slektsprogrammet Legacy) er hun gift med gubbens firmenning, og det er slett ikke fjernt i slektsforskerkretser kretser.
Det er faktisk såpass nært at det er verd å jobbe videre med!

Så med noen e-poster fram og tilbake over dammen og utveksling av informasjon begge veier har denne linjen faktisk blitt mye bedre kildebelagt. En ting er å få kontakt med folk i slekta som ikke er slektsforskere, noe helt annet er å få kontakt med folk som faktisk selv er ivrige på denne hobbyen!

Fellesnevneren er altså Niels Gabriel Nielsen født 16.08.1815 i Botne, som da var nabosognet til Holmestrand, nå innlemmet i byen vår.
Her ser du han med innførsel nr 32:
Hans hustru Christine Elisabeth Johansdatter ble født i samme sogn, Botne, i 1811 - hun er her (unummerert innførsel).

Det var deres barnebarn Hans Mathias Nielsen født i 1883 som reiste over dammen hvor han giftet seg for 2. gang med Augusta Eleanor Klinsky i 1918 i Wisconsin. De bosatte seg så her og fikk 8 barn sammen og  levde der til de døde i henholdsvis 1949 og 1978. Hans Mathias hadde også 2 barn i Norge med sin første hustru  Karoline Anette Hansdatter så han fikk ikke mindre enn 10 barn tilsammen.

Nå tenker jeg at Kathy venter veldig på tilbakemelding fra meg, men jeg må gå igjennom kildene mine først før jeg sender det fra meg. 

Sånt som dette gjør det artig å drive på videre!

Jippi!!

Ingen kommentarer: