mandag 15. april 2013

Minneord om Anne-Lise Skillinghaug

Da har min kjære svigerinne, gode venn og en jeg delte mye slektsforsking med, gått bort.
Hun sovnet stille inn på Holmestrand sykehjem den 6. april, kun 65 år gammel.

Vi fikk være svigerinner i ca 30 år, men det var først de 10 siste årene vi fikk den nære kontakten. Da startet vi begge med å jobbe med å finne fram til slekt, hver på vår side faktisk. Siden vi hadde våre menns (brødre) slekt felles ble det samarbeid om dette og vi jobbet mye sammen med tyding og leting. Dette er nå et avsluttet kapittel... Anne-Lise har vært en veldig god støttespiller til min, og ikke minst andres, slektsforsking.

At hun ikke ville leve lenge har vi i familien vært klar over lenge - men likevel er et dødsfall så veldig endelig så det blir et sjokk uansett.

Vi havnet raskt som medlemmer i DIS-Norge, Slekt og Data, og en av tjenestene der er DISchat. Der ble vi begge to av de faste påloggede og hun vil bli husket av mange som en veldig god hjelper både til tyding, tips om kilder, oppslag i bygdebøker og til leting på nettet. En annen tjeneste hun bidro mye til er Slektsforum, forumet som blant annet brukes til etterlysninger.
Her var hun en viktig medspiller!

I tillegg var hun med på registrering av Folketelling 1875 som DIS-Norge samarbeider med mormoner-kirken om, ja her har Anne-Lise norgesrekord i antall registreringer - ikke mindre enn 77 167 navn - og det er virkelig mange tastetrykk! Vidar Øverlie titulerte dette som "årets slektsforskerbragd".
For dette fikk hun i år DIS-Vestfolds ærespris som består av et flott vase med inskripsjon pluss et innrammet diplom.


Etter at hun fikk nye lunger i 2007 har vi vært på flere turer sammen i slektsforskingens tegn. Vi var på mange møter i DIS-Vestfold, både i Stokke og i Sande. Vi var også på Byarkivet i Oslo - og hun ble med helt til Jessheim på en åpen dag på biblioteket der, selvfølgelig handlet det om å hjelpe de som kom innom med sin slektsforsking. Så var vi et par ganger på slektsturer til Nes på Romerike hvor vi oppsøkte både gravplasser og plasser i fht våre menns slekt.

Laila har og skrevet litt om dette, se her

Vet vi er mange som vil savne deg, Anne-Lise!

Ingen kommentarer: