onsdag 6. august 2014

Sommerens lille "norgesturne"!

Ihvertfall føltes det sånn en stund!

Målet for dagens tur var Eidsvoll for å se eidsvollsbygningen der Norges grunnlov ble vedtatt for 200 år siden. Jeg hadde vært der tidligere i år sammen med landsmøtet 2014 til DIS-Norge - men bestemte meg allerede da at jeg ville ta en utflukt sammen med Bjørn denne sommeren. Vi fikk med oss to av Bjørns søstre med feller så vi la ut fra Holmestrand i to biler ved 9-tiden i dag morres. Fint vær så det ut til å bli og!

Eidsvollsbygningen 2014
Christian Magnus Falsen

Vi ankom et grønt og fint område rundt denne historiske bygningen, var med på en omvisning og tok lunsj på Kafé Standpunkt og planla resten av denne dagsturen.


Forslaget om å kjøre videre til Hadeland Glassverk ble neste etappe - og med en sjåfør med gps i hodet og en med gps på dashbordet ble det litt diskusjon om den korteste veien. Gps på dashbordet bryr seg lite om veitype så det ble en liten strekning på grusvei - hompetitten heia!! (Se kart lenger ned for reiserute) Vi burde jo valgt en annen kjørevei for å få den kortere, men med veien vi valgte fikk vi ihvertfall se mye skog!!

Vi kom da omsider fram til Glassverket og hadde en nydelig middag der før vi tok turen innom alle småbutikkene på området. Litt fikk vi nå rasket med oss derfra og.

Så ville vi ta turen via Vikersund hjem (forslag fra sjåfør med gps i hodet) og vi andre var enig. Men gps på dashbordet ville det visst annerledes så vi havna på veien over Skaret, som vi IKKE skulle kjøre!
Uoppdragen liten TomTom det der altså! Men en flott dagstur som virkelig tok hele dagen!
Vi var vel hjemme litt før kl 19 :)

Reiseruta vår ble derfor seende slik ut:
Ingen kommentarer: