torsdag 9. juli 2009

90-årsjubileum

Den 1. juli hadde vi en jubilant i familien, nemlig min mor som fylte hele 90 år.

Når man blir såpass gammel har man virkelig opplevd mye.
Hun ble født i 1919 i Frafjord i Forsand kommune i Rogaland, men bodde der kun i et halvt år. Foreldrene hennes var lærere og på den tiden måtte de ta jobb der det var noe å få, så de levde et liv på stadig flyttefot.

I 1922 da hennes søster ble født bodde de på Modum i Buskerud. Senere ble det Hvaler i flere år. Her bodde de i 2. etg på skolehuset der hennes foreldre var lærere. På hennes 10-årsdag opplevde de en tragedie, nemlig at skolehuset brant og alt de eide gikk tapt i brannen. Dette var en spesielt stor tragedie for min mormor som hadde tatt vare på og samlet på bilder fra ungenes oppvekst, og laget album til alle 3 . Hun kom aldri helt over denne brannen.

Mine besteforeldre skilte etterhvert lag så min mormor tok med seg ungene til fastlandet, først til Sarpsborg. Deretter flyttet de videre til Drammen hvor min mor gikk på framhaldskole. Senere ble det Oslo hvor vi bodde til jeg var 14, så flyttet vi til Asker og hun senere tilbake til Drammen hvor hun nå bor på et sykehjem.

Vi hadde lyst til å markere denne dagen med henne og avtalte derfor å møtes til en liten markering på sykehjemmet. Vi troppa opp 9 personer; barn m. feller og barnebarn og hadde en skikkelig hyggelig sammenkomst.

2 kommentarer:

Anne-Lise sa...

Jeg vil også få sende mine hilninger og gratulasjoner til jubilanten...

TorillJ sa...

hyggelig Liv, godt initiativ både feiringen og bloggingen