lørdag 25. juli 2009

Mitt første cruise

Da har jeg gjort mitt første cruise, hvis jeg ser bort i fra elvecruiset vi gjorde i Ukraina i 2007 som var en helt annen greie.

Jeg hadde vel ikke drømt om at vi noengang skulle på et cruise som dette, men etter en noe sterk oppfordring fra våre reisefeller fra elvecruiset ble jeg overbevist om at dette ville bli kult. Og det ble det!!

Ferden med Azamara Journey gikk fra land til land i Østersjøen: Danmark-Tyskland-Finland-Russland-Estland-Sverige-Tyskland-Danmark. Den største opplevelsen var nok de 3 dagene vi hadde i Russland, i St. Petersburg. Her var vi med på en utflukt fra Azamara den første dagen for å få med oss "must-see", mens de andre 2 dagene gikk vi rundt på egenhånd. Jeg syns egentlig at det å gå rundt på egenhånd å kikke og se er mer moro enn å gå i saueflokk med en guide langt der framme.

Estland med Tallin var og en positiv opplevelse, samt Lübeck i Tyskland. Begge disse byene har en gammel bydel som absolutt er verd et besøk!

Som Laila så fint beskriver i sin blogg var det også litt faglig for oss på denne turen. Både på båten med foredrag av den norskættede professoren Lee Sather som fortalte oss om de norske vikingene som reiste til Russland pluss om skandinavisk emigrasjon, men også besøket vi foretok på Stadtsarkivet i Stockholm.

Alt i alt en flott tur og en ny opplevelse med cruise! Denne formen for ferie er bare helt super i mine øyne, det å ta inn på et "hotell" som flytter seg fra sted til sted mens vi gjør helt andre ting enn å pakke ned og pakke ut og toge/busse rundt.

Her er det masse opplevelser som skal absorberes!

2 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Regna med at dere ville like denne feriemåten ja! Takk for selskap, det var supert at dere ble med!!!

Synnove sa...

Höres veldig göy ut önsker jeg kunne ha gjort det samme men det er umulig. Skjönner at Laila med mann også var med.