tirsdag 13. mars 2012

Et slags jubileum...

...eller er det?
For meg er det, faktisk!

I dag har det gått akkurat 10 år siden jeg fikk svar på en slekts-etterlysning jeg gjorde på en av nyhetsgruppene for slektsforsking som var den gangen. Et svar fra en som viste seg å være slekt! Foranledningen for at jeg la ut etterlysningen var ikke at jeg hadde oppdaget denne flotte hobbyen enda, men det var på min mors oppfordring. Jeg er usikker på hvor mye hun egentlig skjønte av world wide web og dens muligheter, men noe må hun kanskje ha visst? Hun tok det aldri i bruk selv, naturlig nok, siden hun var av 1919-årgang.
Så - det kun lurte på om jeg kunne finne ut var hvordan det hadde gått med hennes biologiske besteforeldre i Amerika!

Jeg har blogga om den historien tidligere så er du nysgjerrig på denne starten min så er det bare å klikke på linken. Ja faktisk ligger etterlysningen  som ga meg det saliggjørende svaret fortsatt på nettet!

Og dette var starten på min slektsforsking, nysgjerrigheten på å spore opp flere slektninger ble virkelig tent der og da! Med dette har jeg blitt kjent med en helt ny gren av familien min siden Lailas pappa er min tremenning, dette er nær slekt i mine slektsforskerøyne :) Jeg har vært i flere familiesammenkomster etter dette og føler meg nærmest som en del av storfamilien Normann :D

Min kjære mormor Brynhild hadde antagelig ikke satt mye pris på at jeg har funnet hennes biologiske slekt, noe hun greide å holde skjult for sine barn og barnebarn hele sitt liv. Jeg klandrer henne ikke for det, det var nok hele livssituasjonen hennes som gjorde at det ble sånn. Men for meg har denne oppdagelsen vært stor! Og ikke minst - den har ført til et nært vennskap og til å bli kjent med mange nye mennesker som faktisk er slekt!

På bildet venstre er min mormor en gammel dame, det er sånn jeg husker henne.

På bildet til høyre er hennes bror Torbjørn, Lailas oldefar.


På bildet over ser du Laila og meg på en av de mange ferieturene vi har hatt sammen de siste årene - kjempeartig så langt, og jeg håper det blir flere anledninger framover.
Her er vi i Kina i 2012 og er gode og svette!

Så Laila - dette er vårt lille jubileum - hipp hurra!
Jeg setter utrolig pris på vennskapet vi har fått :) :)


3 kommentarer:

Viggers sa...

En kjempefin start på en flott hobby og karriære. Uten denne starten hadde heller ikke jeg blitt kjent meg deg da vi møttes på DISchat for en evighet siden.

Også bli i slekt med sjølveste Laila, da :-)

Liv Ofsdal sa...

Takk for hyggelig kommentar, Viggo!!

Jeg har blitt kjent med mange trivelige mennesker pga denne starten, deriblant deg :) Denne hobbyen har gitt meg utrolig mye så langt, utenom selve slektsforskingen - både jobb og lærdom og ikke minst å bli kjent med mange jeg ellers ikke ville møtt :)

Greta sa...

Og jeg er også heldig som har blitt kjent med deg, veldig fin historie Liv.