søndag 26. oktober 2008

Dagen etter Dagen...

...men egentlig - mest om Dagen.

Jeg troppa opp på Høyskolen i Oslo i god tid før åpning av Slektsforskerdagen, og her var folk i full sving med å ordne til stands! Jeg kom igrunn til dekka bord - pekehansken pekte: "Der skal du sitte!"

Og jeg satt meg pent ned ved søkebordet. Der var alt klargjort, bordplass til PC, stol, ekstern skjerm. Så da var det bare å gjøre seg klar. Ved søkebordet var vi 5 stk - Laila - Jan - Solveig - Torill - og meg. Vi hadde fullt av folk hele tiden!

I år ville jeg ha med meg et foredrag - så etter at Torill hadde åpna showet var det foredrag med Marius Hellerud "Hjelp jeg har slekt i Amerika!" Et flott foredrag med masse tips om søk etter emigranter i USA!

Deretter var det å sette seg ved søkebordet igjen og hjelpe de som kom innom.

Her ser vi et bilde fra OAstanden - den var det Kjell-kasserer og trygve som bemanna. De oppmuntra til medlemsskap, solgte medlemstilbud som Herred og prestegjeld, Våre Røtter og slektstavler. De hadde og endel matriell som de som ikke var medlemmer fikk - trur de gikk tom for dette jeg så mange fikk med seg noe hjem!

Her står de i samtale med Per Steinar som hjalp til med innmeldinger på stedet.
Laila har skrevet mer om Dagen her - det samme har Torill
Her har Willy skrevet om arrangementet i Vestfold. Det finnes sikkert flere som har SFD-blogget, men jeg lar det være med disse 2 arrangementene som jeg vet mest om.

Vel overstått alle sammen!!

4 kommentarer:

Laila N. Christiansen sa...

Takk for storveis innsats i går, Liv, alltid moro å ha deg med på våre arr. i Oslo (og andre steder) Du stiller alltid opp dersom du kan, og det settes veldig stor pris på!

Liv Ofsdal sa...

Det var hyggelige ord Laila!
Jeg syns dette er bare moro - og trives godt med å hjelpe folk med det jeg kan.

Petter Stene sa...

Selv om det (fysisk) var en vegg i mellom Legacy standen og OA hjelpegjengen, så hørte jeg at det var hektisk, men at alle var fornøyde med hjelpen de hadde fått. Jeg fikk endog på slutten en over som trengte tydehjelp :) Veldig artig SFD, min første. Vel gjennomført!

Oddvar Munro-Jenssen sa...

Flott at alle er fornøyd med vel gjennomført SFD.