tirsdag 26. mai 2009

DIS-møte i Sande i Vestfold

I går var jeg en tur i Sande, da snakker jeg om nabokommunen her jeg bor; Sande i Vestfold. Vesentlig å ta med fylkesnavnet her for Sande finnes jo flere steder - sånt vet jo vi som sysler med slektsforsking.

Anledningen var DIS-møte, for her er det en ny gruppe under DIS-Vestfold som kjøres i gang. Med et frammøte på ca 20 er grunnlaget bra her i den nordre delen av Vestfold. Biblioteket i Sande har stilt lokaler til rådighet og med Inger-Lise som en flink kontaktperson så er dette et flott samarbeid med bibliotekvesenet.

Møtet starta med tekniske problemer, ikke uvanlig når vi baserer oss på sånne ting. Men vi kom oss da på både nett og lerret etterhvert. Kveldens tema var i første rekke distreff, jeg viste hvordan man får lagd og sendt inn bidrag dit med programmet Gedtreff. Med litt treg mobil nettlinje tok det litt tid, men da viste vi litt andre nettressurser innimellom.

Som om ikke lokale tekniske problemer var nok, så hadde Digitalarkivet problemer i går og. John viste søk i folketellinger, men treffene ble ikke helt som de skulle. Jaja - da fikk vi jo vist at teknikken ikke helt er med oss til enhver tid.

På bildet ser du endel av de frammøtte og John som tegner og forteller.

Andre ting som var oppe var det med slektsprogrammer og valg av dette. Det er alltid et vrien ting å ha et klart svar på, "Hvilket program anbefales?". Jeg tok fra oversikten til DIS-Norge over slektsprogrammer og kunne ihvertfall si litt om hvilke program man IKKE bør velge. Ellers anbefalte vi som vi pleier: last ned demo av 2-3 program og legg inn noen personer i hver - velg det du føler deg mest komfortabel med. Mulighet til å flytte dataene sine fra et program til et annet er viktig å kunne få til, derfor er det vesentlig at eksprt/import av gedcom fungerer bra i det programmet man velger.

Alt i alt ble det et bra møte, praten gikk lett når man ikke er for mange - og folk gikk derfra med ny lærdom.

Da tar denne gruppa sommerferie, neste møte er satt til 17. august - samme tid og samme sted.

1 kommentar:

Anne-Lise sa...

Gleder meg allerede til neste møte. Dette blir en flott gjeng.