tirsdag 15. november 2011

En liten solskinnhistorie

Siden jeg har publisert min slektsbase på nett får jeg stadig henvendelser som "Kan vi være i slekt?" Det er igrunn derfor jeg har publisert dette, for å knytte kontakter som ellers ikke ville funnet hverandre.

Den siste henvendelsen jeg fikk her forleden var fra våre naboer i øst og lød ca sånn:  
Hej!
Jag hjälper en vän att släktforska och hamnade på er sida. Hoppas det finns möjligheter att få hjälp att finna släkt som hamnade i Norge. Jag söker eventuella barn och barnbarn till en man som hette Gustav Ragnar Svensson, född 16/8 1900 i Sunne, Värmland, Sverige. Han gifte sig 4/1 1926 med Alma Lovise Ludvigsdatter, Nybakk, Eidskog. Enligt er sida ska hon vara född 1901. Tyvärr fanns inga ytterligare uppgifter om deras familj. Gustav Ragnar Svensson har en dotter, XX född i Sunne. Hon lever ännu och det vore intressant att få reda på vad som hände hennes far och om hon har halvsyskon i Norge.
Tack på förhand!

Jeg sjekket selvfølgelig basen min og fant ut at dette var noe perifer slekt til min mann, men jeg hadde de jo i basen min. Jeg sjekket ut diverse nettsider men kom ikke stort lenger med det...jeg hadde ikke registrert noen barn på denne svensk/norske familien.


Så gjorde jeg det enhver slektsforsker som står fast bør gjøre, jeg la ut et innlegg på et forum for etterlysninger av slekt. Valget falt på Slektsforum, som er det forumet vi har i DIS-Norge. Jeg klikka meg fram til forumet for Eidskog, som var området Gustavs hustru kom fra. Innlegget i Slektsforum.

Det dukka først opp et svar (etter kun 19 minutter!!), dåpen til en sønn ble funnet. 
Så kom nok et svar, fra Finn som ba meg sende han en e-post - han hadde oversikt over denne familien!

Det tok ikke lange tiden før rapporten var i innboksen min, kontakt over grensen var oppnådd. Finn jobber med å finne mer info, og Gustavs datter i Sverige (på 91 år!!) får kontakt med hittil ukjente norske slektninger!

Dette må vel kalles en solskinnshistorie!! :) :)1 kommentar:

Anonym sa...

Kjempe morsomt! Ellers kan jeg bare si at det er en fryd å lese bloggen din, Liv! klem fra Hegesen