tirsdag 6. mai 2008

Nybegynnerkurs dag 4

I går hadde vi den 4. av 5 kurskvelder for nybegynnere.
Laila hadde forfall så Torill og jeg måtte klare oss aleine. Det gikk helt greit det - for det var vi 2 som skulle legge fram tingene våre, men det mangla lissom noe da ;)

Kveldens tema var:

Torill hadde lagd en presentasjon over det å få organisert og samlet slektsinformasjon. Fordeler med å bruke et program framfor "skoesker".
Så er det jo valgets kval da - hvilket program skal jeg velge?? Her oppleves vi nok litt vrange, siden vi ikke kommer med klare svar på dette. Grunnen er at DIS-Norge ikke har økonomiske interessert for noe program og at vi ikke vil bli tilknytta et enkelt program. I stedenfor henviser vi til en test som ble gjort - resultatet av testen ligger på DIS-Norges web, så kan man jo se litt der.

Der er det også nevnt 3 programmer man bør unngå, og det hjelper jo til med valg av program.
Hun snakket også litt om hva slags informasjon man kan registrere i et program og om hvilke brukergrupper som finnes i regi av DIS-Oslo/Akershus, med møter i Slekstforskernes Hus.
BK og TMG er vel etablerte med sine grupper og Legacy er i startgropen.

I kveld er det kun 2 slektsprogrammer som kommer fram i lyset - nemlig BK og Legacy som vi 2 bruker. En av deltagerne viste oss også litt Embla.

Torill var først ut med BK og viste oss hvordan hun registrerer fra kirkebok - helt grunnleggende ting.
Så etter en rask kaffekopp så var det min tur - jeg viste omtrent det samme i Legacy.
Torill og jeg har ulike måter og gjøre dette på - og det syns jeg var bare flott! For da fikk deltagerne se at det slett ikke er noen fasit på hvordan man registrerer.
Den største forskjellen var nok hvordan vi registrerer kilder.

Vi fikk også se at disse programmene er ganske ulike å jobbe med så her må man bare gå for et som faller i smak både vedr. brukergrensesnitt og de funksjonene programmene har.
Det viktigste er å velge et program som takler GedCom bra sånn at man enkelt kan skifte program.

Så lykke til folkens og velkommen den 19. mai til siste kurskveld!
Da MÅ vi få tatt et gruppebilde!

Ingen kommentarer: