lørdag 8. november 2008

Arkivenes Dag!

Mens det har vært "full rulle" i Slektsforskernes Hus i Lakkegata 21 i Oslo i dag har jeg deltatt på et annet arrangement.

Arkivenes Dag er en dag som setter fokus på arkivene og markeres i hele Norden nettopp i dag.
I Vestfold var det Vestfold Fylkesarkiv som hadde et arrangement på Vestfold Slektshistoriesenter Nauen, Sem v/Tønsberg i samarbeid med Vestfold Slektshistorielag (VSHL) og DIS-Vestfold (DIS-VF). Torill har skrevet litt om denne dagen i sin lederblogg.

Bildet her er fra foredragssalen - fullt hus!

Som den gentleman John er så sørget han for at Holmestrands-bertene Liv (undertegnede) og Hege fikk plass på 2. rad - takk skal du ha John! For det ble fort fullt i salen vi var i.

Vestfolds arrangement inneholdt 2 foredrag:
  • Førstemann ut var Arve Arntzen, lokalhistoriker fra Tjøme. Han presenterte: Om tjenestefolk på Tjøme på 1800-tallet og hadde utarbeidet et tallmatriale med utgangspunkt i folketellingene 1801, 1865 og 1900.

  • Så var det Sølvi Sogner sin tur med foredraget Hvor ble det av tjenestejentene?
    Med underteksten: "Tjenestejente var viktigste kvinneyrke til langt inn på 1900-tallet. Så fulgte en nærmest total utradering. Hvorfor gikk det slik? Hva vet vi egentlig om det å være tjenestejente?" Et spennende og interressant foredrag.
Her ser vi fra kaffepausen inne på slektssenteret

Mellom foredragene var det selvfølgelig tid til litt sosialt samvær, så da ble vi traktert med nystekte vafler og kaffe.

Etter foredragene ble det presentasjon av VSHL ved leder Torbjørn og av DIS-VF ved leder John.
Torbjørn snakket endel om slektssenteret de har bygd opp på Nauen, og John hadde en flott presentasjon av vårt eget Slektsforum.

Så totalt sett et flott arrangement!

Og her sitter vi da - Holmestrandsbertene -
innflytta sådan begge to ;)


Fotografen for alle bildene var selvfølgelig John Ludvigsen som hadde med sin flotte speilrefleks!

1 kommentar:

Laila N. Christiansen sa...

Hørs ut som tjukke slekta, både Liv og Thorbjørn, har hatt en fin dag på Nauen!!