torsdag 13. november 2008

Treff med ny kusine!

I går hadde jeg avtalt noe jeg var rimelig spent på, men som jeg også gledet meg til - nemlig å treffe 2 kusiner jeg aldri hadde sett før! Riktignok kom bare den ene - men det er jo ikke alltid man får ting til å passe.

Vi hadde avtalt å møtes på "Dattera til Hagen" som ligger rett rundt hjørnet for DIS-kontoret på Grønland, det tok meg vel knapt 5 min. å gå dit.

Møtet med Kari ble virkelig en hyggelig affære - vi hadde begge 2 med bilder som vi viste hverandre.
Slektskapet vårt er sånn at farfar August fikk en sønn (Kolbjørn) før han giftet seg med farmor Asta. Kari (kusine) er da datter av denne første sønnen, og jeg har aldri truffet henne før. Jeg har alltid visst om Kolbjørn - han var mye hjemme hos mine besteforeldre. Men at han var min fars halvbror kom aldri fram så jeg skjønte det ihvertfall.

På bildet ser du Kolbjørn med kone og døtre.

Jeg må fortelle litt om Kolbjørn - for han ble det snakket endel om med stolthet i stemmen. Han var skuespiller og var med på å starte Riksteateret og dets omreisende virksomhet. Han var også med i endel gamle norske filmer. Han giftet seg så med sin Gerd og disse fikk 2 døtre og det var den ene av de jeg møtte i går.

Mat måtte vi også ha så vi havnet på Tapas med dertil hørende drikke til. Praten gikk lett - skulle tro vi hadde kjent hverandre i all tid! Vi snakket selvfølgelig om våre nåværende familier - menn og barn. Men mest gikk det nok på våre fedre og denne felles farfaren vi har. Det å snakke om slekta i den familien var aldri noe tema - den opplevelsen hadde vi helt klart felles.
Og sånt trigger jo bare nysgjerrigheten enda mer! Så jeg har jo funnet ut endel om slektsforholdene til denne slekta som kom fra Elverum. Litt historier hadde vi også å utveklse, men dette holder vi nok for oss selv. På Elverum var det mye drikk - og sånt er jo sjelden noe å skryte av, men er og endel av historien.

Vi avsluttet ihvertfall dette første treffet med at dette må vi gjenta!

1 kommentar:

Anonym sa...

For en flott historie !
Gratulerer med slektsutvidelsen, LivO.